Йордан Цонев: Щом Пеевски се съгласи на охрана от НСО, значи сигналът е сериозен

"Делян многократно е отказвал охраната от НСО. И  друг път е имало заплахи. Той не искаше да има такава охраната, имаше си частна. Очевидно сигналът, за който става въпрос, е сериозен, за да се съгласи той", заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев в предаването "Лице в лице" по bTV.

Коментарът му бе по повод назначената охрана на депутата Делян Пеевски, който според Цонев никога не е споменавал, че се е страхувал за живота си. Йордан Цонев е на мнение, че около бизнеса на Делян Пеевски витаят само слухове и накрая може да се окаже, че той е единственият, чиито действия са на светло.

"Колкото по-прозрачен е Пеевски, толкова повече слухове се нагнетяват около него и това не мога да си го обясня. Щом премиерът е преценил да спре обществените поръчки, нека ги спре. Боя се, че ако спре всички поръчки, за които се говори, че са на някой, то накрая няма да има обществени поръчки в България. По документи нещата не стоят, така както са в медиите", добави Цонев.

Относно доклада за КТБ народният представител заяви: "Основните слухове и нелепости се говорят за него, без той да е бил никога акционер в КТБ, без да е управлявал банката, без да има нито един невърнат лев към КТБ. Това значи, че не са ощетили масата на несъстоятелността с нито един лев и по никакъв начин не са предизвикали фалита на КТБ."

"Върху мен не е упражняван натиск, но върху мои колеги е упражняван. Те лично са ми го казвали. Имало е изречения от рода на „Или подкрепяш Местан, или си против Турция”, завърши Цонев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика