Топло и слънчево днес, температури до 24 градуса

Топло и слънчево ще бъде днес в цялата страна. Атмосферното налягане е близко до средното за месеца - ще се понижава. Сутринта на места над Горнотракийската низина ще има ниска облачност или мъгла. Привечер от запад облачността ще започне да се увеличава и през нощта срещу сряда на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са между 19° и 24°. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Георги Цеков в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

Над Черноморието ще има разкъсана средна и висока облачност, по-значителна в сутрешните часове, през останалата част от деня намаляваща до предимно слънчево. Ще духа до умерен югозападен вятър. Топло, с максимални температури между 17° и 20°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. Привечер над масивите от западна България облачността ще се увеличи. Ще духа умерен до силен, по билата временно и бурен западен вятър. Ще бъде сравнително топло, с максимална температура на височина 1200 метра около 14°, на 2000 метра – около 8°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето