Запалиха партийната кола на НФСБ във Видин

"Ситроен Берлинго", собственост на НФСБ, е подпален във Видин. Сигналът за горящата партийна кола е подаден призори във вторник в 4,20 часа на тел. 112, съобщиха от полицията.

Автомобилът, ползван от регионалния координатор на партията за Видин, Монтана и Враца Росен Живков, бил паркиран пред жилищен блок в комплекс "Крум Бъчваров" в областния град. Неизвестният засега подпалвач полял със запалителна течност предния капак на возилото, след което драснал клечката.

Към мястото на инцидента незабавно били насочени екипи на пожарната и полицията. Огнеборците потушили огъня, спасявайки намиращите се в непосредствена близост паркирани автомобили.

Извършен е оглед от дежурна група. Огънят напълно е унищожил двигателният отсек на колата, която е с бургаска регистрация. От полицията уточниха, че е уведомена Окръжната прокуратура във Видин. За извършения палеж е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

"Явно палежът е насочен срещу партията, която представлявам. Ако аз съм бил целта, то са могли да подпалят личната ми кола, която бе паркирана на броени метри от служебната", каза пред "Труд" Росен Живков, който изрази възмущение от посегателството. По мнение на Живков, целта на палежа е повече от явна предвид и факта, че автомобилът е обозначен като партиен и от всички страни има надписи с името и логото на НФСБ.

Освен представител на партията Росен Живков е и общински съветник във Видин.

В началото на този месец умишлено пък бе подпалена личната кола на друг видински общински съветник - Даниил Томов от "Единни за промяна". Призори на 1 февруари под резервоара на лекия автомобил "Хюндай" бе хвърлена запалена вълнена дреха, напоена с бензин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право