Арестуваха пенсионер, блудствал с 4 малки деца

Пенсионер на 65 години бе арестуван по сигнал, че блудствал с четири малолетни деца. Момиченцата били 12-годишни от ромската махала в Благоевград и жалбата в полицията е подадена от родителите им. Те забелязали, че децата им разполагат с пари и носят у дома дребни подаръчета. Притиснали ги и те разказали,че били при Иван, който правел разни неща с тях, а после им давал пари, храна и подаръчета.

Иван Коцев-Магията веднага е арестуван, а съдия уважи искането на окръжна прокуратура и остави в ареста за постоянно пенсионерът, като счете че има достатъчно доказателства, за да се приложи най-тежката мярка.

Съседите на 65-годишния мъж не бяха изненадани от ареста.

Те разказаха,че той от близо година примамвал и въртял малолетни ромчета в дома си.

Коцев бил самотно живеещ мъж, нямал деца, имал зад гърба си три-четири брака, разказаха още комшиите. Мъжът бил добре обезпечен финансово, имал собствен хранителен магазин. Според съседите заради това и около него се завъртяли не само деца ромчета,но и по-възрастни ромки, една от които даже се нанесла да живее на таванското помещение в кооперацията на пенсионера. Съседите се опитвали да говорят с него ,за да да преустанови контактите с ромите.

"Всеки ден беше върволица във входа и пред блока. Циганчетата се държаха доста предизвикателно, позволяваха си да отправят неприлични предложения и към останалите мъже в района. Спяха на пейката пред входа. Всички знаехме, че идват при Иван Магията. Дори няколко пъти сме му правили забележка за неканените гости, но той все казваше, че не прави нищо лошо и че ромите също са хора", разказаха съседи на арестувания пенсионер. Въпреки че били притеснени от ромското присъствие, те не са подавали жалби в полицията.

Хората от блока на улица "Григор Пърличев" в Благоевград смятат, че заедно с него е действала като сводница и 40-годишната ромка, която приютил на тавана.

Иван Магията е бивш музикант, но от много години се занимава с търговия. Навремето имал барче на жп гарата, а сега стопанисва малка бакалия в Орлин махала.

Последната му жена го напуснала, след като задигнала от него голяма сума пари, разказва съседската мълва в квартала, където живее арестуваният мъж.

Според прокуратурата разследването е все още в начален етап.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право