ТИР-ове задръстиха Дунав мост в Русе

Километрична опашка от ТИР-ове задръсти Дунав мост и входно-изходните магистрали на Русе. "На час минават средно по 35-40 камиона, но шофьорите не чакат повече от 4-5 часа", съобщиха от ГКПП. Причината е в пристигащите тежкотоварни автомобили от южната граница.

Заради интензивното движение от миналото лято на пункта е отворен товарен портал. При колони от ТИР-ове митничари обработват автомобили на допълнителни гишета, включително по опашката, за да пестят минути при зелен светофар. Денонощно преминават до 2000 камиона, 25-30 автобуса и 1000 леки коли.

Трафикът се затруднява и от подновения ремонт в румънската част на Дунав мост, който трябва да приключи до края на април т.г. Строителите довършват около 200-метров участък, където трафикът се регулира от работници с жилетки и стоп палки. Автомобилите се пропускат поетапно само в едната лента на платното от граничните власти в Гюргево.

Освен да се ремонтира и укрепи мостът, се оправят и пътищата за достъп до митническите пунктове. Северната съседка финансира строителството с 10 млн.евро от еврофондове, което спечели фирмата-изпълнител "Consortium Collini Lavori SpA-Tecnic Consulting".

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини