Спасиха две чужденки, изгубили се близо до Рилския манастир

Стотици на протест за седма поредна вечер в Барселона

Взривиха големи строителни кранове в САЩ (ВИДЕО)

Какво направили хакерите, след като видели доходите на 5 млн. българи?

Над 9 млн. лева са раздадени за дезинфекция на личните стопанства срещу чумата по свинете

Младеж е загинал, а трима са ранени при тежка катастрофа в Златица

Кристин Лагард: Брекзит ще се отрази на благосъстоянието на някои страни

Турция очаква САЩ да улеснят изтеглянето на кюрдските отряди от Северна Сирия, или ще възобнови операцията

Съседски спор за силна музика е причина за убийството в Лисец В селото тръгна подписка в подкрепа на стрелеца Валентин Василев

Как да преборим бедността предлагат трима учени “Не предполагай, а изпробвай” е мотото на лауреатите за 2019 г.

Владимир Тодоров, БАПК: Листовките за изпита по кормуване са пълни с безумици

Наказателният спецсъд ще заседава по делото срещу Баневи

Проф. Пламен Киров пред „Труд“: Лозан Панов прекали с опита за грубо вмешателство и натиск върху съдии Съвсем естествено министърът на правосъдието отказа да предложи кандидатура за главен прокурор

Производител на кори за яйца е източник на оцветени води с неприятна миризма в река Русенски Лом

Гърция мести 700 мигранти от остров Самос

Мият над 30 пъти ромския площад в Кюстендил

30-40 пъти в годината се мие площадът в ромското гето в Кюстендил, казаха от екипите на ОП „Чистота“.

Това се прави зарази твърде наситения празничен и сватбен календар в 15-хилядната махала. Почти всяка седмица тук стават годежи, женитби, сватби, които продължават по 3-4 дни, и др. празненства и купони на токрито. Както и абитуриентски изпращания, посрещане на гурбетчии по чужбина, кръщавки и пр. И всичко става на площада пред закритото от 5 години кметство. И се поръчва миене.

А за измиването на центъра на гетото отиват поне 10 водоноски, като според общинската тарифа една водоноска се калкулира по 50 лева. „Това е най.митият площад в България .Ако централният пл.Велбъжд на Кюстендил се мие по най най-важни поводи, два-три пъти годишно, то в ромския кв.Изток това се прави десетки пъти“, споделят от ръководството на „Чистота“-та.

Кметът на общината Петър Паунов /Дясна коалиция/ обаче постави ултимативен срок – 19 март т.г. , ден преди най-големия празник на града „Кюстендилска пролет“, ромската махала да светне, не само площадът им, а и покрайнините.

Паунов е рязък след постъпили оплаквания на пътуващи и туристи за нетърпимо замърсяване край пътя Кюстендил-София, както и закъм близките села Копиловци и Николичевци, където има купища боклук, дело на ромите.

Това създава лошо първо впечатление на посетителите и гостите на града, отбеляза градоначалникът, който заплаши с „фантастимни“ санкции, ако нещата на входните артерии на града откъм кв.Изток не се променят.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.