Мият над 30 пъти ромския площад в Кюстендил

30-40 пъти в годината се мие площадът в ромското гето в Кюстендил, казаха от екипите на ОП "Чистота".

Това се прави зарази твърде наситения празничен и сватбен календар в 15-хилядната махала. Почти всяка седмица тук стават годежи, женитби, сватби, които продължават по 3-4 дни, и др. празненства и купони на токрито. Както и абитуриентски изпращания, посрещане на гурбетчии по чужбина, кръщавки и пр. И всичко става на площада пред закритото от 5 години кметство. И се поръчва миене.

А за измиването на центъра на гетото отиват поне 10 водоноски, като според общинската тарифа една водоноска се калкулира по 50 лева. "Това е най.митият площад в България .Ако централният пл.Велбъжд на Кюстендил се мие по най най-важни поводи, два-три пъти годишно, то в ромския кв.Изток това се прави десетки пъти", споделят от ръководството на "Чистота"-та.

Кметът на общината Петър Паунов /Дясна коалиция/ обаче постави ултимативен срок - 19 март т.г. , ден преди най-големия празник на града "Кюстендилска пролет", ромската махала да светне, не само площадът им, а и покрайнините.

Паунов е рязък след постъпили оплаквания на пътуващи и туристи за нетърпимо замърсяване край пътя Кюстендил-София, както и закъм близките села Копиловци и Николичевци, където има купища боклук, дело на ромите.

Това създава лошо първо впечатление на посетителите и гостите на града, отбеляза градоначалникът, който заплаши с "фантастимни" санкции, ако нещата на входните артерии на града откъм кв.Изток не се променят.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони