Задава се дъжд, температурите падат с 10 градуса

Тази нощ от запад облачността ще се увеличи над цялата страна. На места ще започнат и превалявания. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за февруари. Вечерта ще започне да се повишава, сочи прогнозата на НИМХ към БАН, цитирана от "Фокус".

В Източна България ще духа слаб юг-югозападен вятър. Минимални температури между 8° и 13°, в София около 9°.

Утре времето над страната ще бъде облачно, на много места с валежи от дъжд. Около обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили и с него в страната ще нахлува по-студен въздух. Дневните температури значително ще се понижат и максималните ще бъдат между 10° и 15°, в София около 11°.

През нощта срещу четвъртък валежите от запад на изток ще спрат, а облачността ще се разкъсва и намалява. Над Черноморието също ще бъде облачно с валежи. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад-северозапад, а вечерта и временно ще се усили. Максимални температури от 10-11° по северното крайбрежие до 15° по южното.

Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Над планините вятърът също ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Ще бъде облачно с валежи от дъжд, над 2000 метра от сняг, но през деня границата на снега ще се понижи. Максимална температура на височина 1200 метра около 8°, на 2000 метра около 2°.

В четвъртък температурите още малко ще се понижат. Облачността от запад на изток ще продължи да се разкъсва и временно ще намалява. Вятърът от запад-северозапад ще отслабне, а до вечерта ще се ориентира от югоизток и ще започне и ново увеличение на облачността. Минимални температури – между 1° и 6°, максимални – между 9° и 14°. В петък и събота ще има значителна облачност, с по-голяма вероятност за превалявания от дъжд през първия ден. Температурите ще се повишат слабо – минималните ще са между 2° и 7°, максималните – между 10° и 15°.

Коментари

Задължително поле