Усик прережда Кобрата за титлите

Пендаровски: В обединена Европа има място за всички, включително и за Македония Изпълнихме всички необходими условия за започване на преговори, заяви президентът

Чуждите инвестиции са 603 млн. евро

Вицепремиерът Захариева пред ТАСС: Заинтересовани сме от равнопоставен и взаимноизгоден диалог с Русия

Боби Михайлов: Може би съм омръзнал на хората, не съм говорил с премиера

Ердоган: В Северна Сирия не се водят сражения

Борислав Михайлов на прощаване: Бях прекалено добър, сега ще ходя на риба "Повечето играчи от националния отбор не ги познавам като имена", призна доскорошният шеф на БФС

ЕС ще отговори на американските мита

Валентин Михов подаде оставка от БФС

Дипломати от Австрия обсъждаха сътрудничество с ръководството на ВТУ

Пускат нова банкнота от 50 лв. от 1 ноември

Влак блъсна автомобил на неохраняем прелез край Плевен

70-годишен моторист в болница, след като му отнели предимство на пътя

Троен сблъсък в Шумен

100 000 лв. за възпоменателен кръст събират във Велинград

Сто хиляди лева събират жителите на Велинград за издигането на огромен възпоменателен кръст на паркинга пред гроба на Вела Пеева, чието име носи СПА-столицата на Балканите. Вече има готов проект, изработен безвъзмездно от велинградчанина Благой Грънчаров, както и строително разрешение за неговото осъществяване. Дори е избрана и фирмата изпълнител – местната „Трансметал“, остава само да се съберат парите. За набирането им е открита специална банкова сметка, като имената на дарителите се изписват на страницата във Фейсбук „Възпоменателен кръст – Велинград“, а тези, не желаещи публичност, се вписват като „анонимни дарители“. След издигането на кръста в бетонната основа ще бъде поставена Книга на дарителите с имената на всички физически и юридически лица, допринесли за построяването.

Началото на дарителската кампания за възпоменателния кръст край гроба на Вела Пеева с 6300 лв. поставя Сдружението за развитие „Западни Родопи – Велинград“. Със сумата от 1500 лв. пък авторът на проекта инж. Благой Грънчаров е един от най-големите частни дарители до момента. В църквите на Велинград също вече са поставени кутии за малки дарения от миряните, като се очаква в тях своята лепта да дадат и част от многобройните гости на 20-хилядния курортен град.

Банковата сметка за възпоменателния кръст във Велинград е:

BG28BPBI79301063190301 в Пощенска банка – клон Велинград.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.