Облачно и дъждовно днес

Облачно и дъждовно ще е времето днес. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Евгения Егова от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за февруари, през деня ще се повишава. Времето над страната ще бъде облачно, на много места с валежи от дъжд.

Около обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили, в Дунавската равнина пулсациите ще достигнат до 20-22 м/сек и с него в страната ще нахлува студен въздух.

Дневните температури значително ще се понижат и максималните ще бъдат между 10° и 15°, в София около 11°.През нощта срещу четвъртък валежите от запад на изток ще спрат, а облачността ще започне да се разкъсва и намалява.

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад-северозапад, а вечерта и временно ще се усили. Максимални температури от 10-11° по северното крайбрежие до 15° по южното. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде облачно с валежи от дъжд, над 2000 метра - от сняг, но през деня границата на снега ще се понижи. Ще духа умерен до силен, по билата временно и бурен запад-северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 8°, на 2000 метра около 2°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето