Инвалид осъди "Титан" заради небрежен боклукчия в Русе

Инвалид осъди "Титан АС" ЕООД да му плати 6500 лв. обезщетение, след като небрежен боклукчия го блъсна край контейнери за смет в Русе. Районният съд постанови концесионерът в крайдунавския град да покрие още 1449,20 лв. за имуществени вреди, причинени от работника му на Б.В.З.

"Служителят А.А.А. не е спазил задълженията си да осигури безаварийно почистване на контейнерите и е причинил щетите по непредпазливост", мотивират се магистратите. Те отхвърлиха като неоснователни първоначалните искове от съответно 15 000 лв. и 4833 лв. на пострадалия мъж. Решението може да се обжалва пред окръжния съд.

До съдебния спор се стига преди 2 г., когато Б.В.З. бил засечен на бул. "Трети март" от работници на сметосъбиращ камион. Докато смъквали контейнера, единият блъснал с рамо минувача и той паднал на земята. Боклукчиите му предложили помощ, но пострадалият отказал. Случаен шофьор извикал линейка до болницата, където лекарите открили счупена бедрена кост, тазобедрена става, дясна пета и много охлузвания.

Заради голямата загуба на кръв потрошеният човек се принудил да брои 1000 лв. на кръводарители. Алопластиката, специалният дюшек и възглавницата при 20-дневното му лечение пък му стрували близо 2000 лв. За да се придвижва, Б.В.З. се принудил да брои над 800 лв. за инвалидна количка и комбиниран тоалетен стол.

Инвалидът бил с намалена трудоспособност заради тежка форма на болестта Паркинсон и след лечението бил освидетелстван от ТЕЛК със 100% степен на увреждане. Той настоял да го обезщетят за преживения ужас и страдания и завел гражданско дело в съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони