Опасно време в цялата страна днес

Китай планира да наложи мита върху вноса на американски продукти на стойност до 3 милиарда долара

ЕС планира по-строги мерки за защита на потребителите на фейсбук и джимейл

100 хил. шофьори може да останат без работа

Тръмп замени съветника си по националната сигурност

ЕС отзова посланика си в Русия Маркус Едерер

на 23 март 2018 да почерпят

Турски учебен изтребител се е разбил в централната провинция Невшехир

Туск: Личните данни на гражданите на ЕС трябва да бъдат напълно защитени

“Омония” дава Петев на съд

Културата на маорите привлича туристи в Нова Зеландия Коренните жители са 15% от населението в островната страна

Вижте снимки от заседанието на Европейския съвет в Брюксел

Вучич: Не съм доволен, че западните сили са твърдо решени да запазят независимостта на Косово

Бунтовници напускат Източна Гута след месец тежки боеве

6 коли се удариха на Северната тангента в София

Инвалид осъди “Титан” заради небрежен боклукчия в Русе

Инвалид осъди “Титан АС” ЕООД да му плати 6500 лв. обезщетение, след като небрежен боклукчия го блъсна край контейнери за смет в Русе. Районният съд постанови концесионерът в крайдунавския град да покрие още 1449,20 лв. за имуществени вреди, причинени от работника му на Б.В.З.

“Служителят А.А.А. не е спазил задълженията си да осигури безаварийно почистване на контейнерите и е причинил щетите по непредпазливост”, мотивират се магистратите. Те отхвърлиха като неоснователни първоначалните искове от съответно 15 000 лв. и 4833 лв. на пострадалия мъж. Решението може да се обжалва пред окръжния съд.

До съдебния спор се стига преди 2 г., когато Б.В.З. бил засечен на бул. “Трети март” от работници на сметосъбиращ камион. Докато смъквали контейнера, единият блъснал с рамо минувача и той паднал на земята. Боклукчиите му предложили помощ, но пострадалият отказал. Случаен шофьор извикал линейка до болницата, където лекарите открили счупена бедрена кост, тазобедрена става, дясна пета и много охлузвания.

Заради голямата загуба на кръв потрошеният човек се принудил да брои 1000 лв. на кръводарители. Алопластиката, специалният дюшек и възглавницата при 20-дневното му лечение пък му стрували близо 2000 лв. За да се придвижва, Б.В.З. се принудил да брои над 800 лв. за инвалидна количка и комбиниран тоалетен стол.

Инвалидът бил с намалена трудоспособност заради тежка форма на болестта Паркинсон и след лечението бил освидетелстван от ТЕЛК със 100% степен на увреждане. Той настоял да го обезщетят за преживения ужас и страдания и завел гражданско дело в съда.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.