Трафикант спука гума и го хванаха с 14 мигранти

Софиянец стана клиент на прокуратурата, след като спука гума на автомагистрала "Тракия" и така го заловиха с 14 мигранти от Афганистан и Пакистан, които превозвал. Стефан А. е задържан за 72 часа в ареста, съобщиха от обвинението.

Инцидентът станал сутринта на 20 февруари, на 242 км от автомагистралата, в новозагорския й участък. Пътуващи подали сигнал в 8,18 ч. Те забелязали, че е аварирал микробус със софийска регистрация и че от него излизат много чужденци. Полицията от Нова Загора е задържала трафиканта и мигрантите. Всички са разпитани пред съдия. Мигрантите са преведени в бежанския център в Любимец. На Стефан А. са повдигнати обвинения за това, че с цел да набави за себе си или друго лице имотна облага, използвайки моторно превозно средство, противозаконно е помогнал на 14 мъже да преминат през територията на страната. По тези текстове НК предвижда наказание от 1 до 6 г. затвор и глоба от 5 хил. до 20 хил.лева.

Наложеният за 72 ч. арест изтича на 24 февруари. Все още не е ясно дали Районната прокуратура в Нова Загора ще поиска от съда на Стефан А. да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража". Той е направил пълни самопризнания и има право да се възползва от законовата възможност да сключи споразумение с обвинението. Ако това стане, случаят ще бъде разгледан при съкратеното съдебно следствие и може да приключи в сряда, в едно-единствено заседание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право