Банско осъмна с протест срещу зеления рекет

Стотици банскалии и гости на курорта излязоха днес сутринта на протест срещу зеления рекет. Хората организираха акцията като контрадействие срещу демонстрацията на зелените пред Министерския съвет .
Банскалии се събраха пред начална станция на кабинковия лифт, защото там се случват срамните опашки, тъй като зоната няма втора кабинка.
Искането на протестиращите бе правителството да спре да се поддава на натиска на шепа псевдоеколози, които сипят лъжи за концесията на ски зоната в Банско.

„През годините всички се убедиха, че няколко зелени човечета скачат редовно на правителството и в същото време лъжат пред цяла България, че има нарушения в ски зоната. Тези нарушения обаче са само в главите им. Те знаят, че до момента са завели над 50 дела срещу концесията в Банско и не са спечелили нито едно. Следователно всички изградено в ски зоната е законно. Те обаче не искат да приемат това, защото ще спрат потоците на пари към тях", коментира Иван Обрейков, маркетинг директор на „Юлен", концесионер на ски зона Банско.
Протестиращите в Банско вдигнаха плакат с надпис – „За да останат хора в България" и решиха спонтанно да учредят коалиция с това име, чиято цел ще бъде борба със зеления рекет.

Имаше и плакати срещу източването на еврофондове от зелени фондации и фирми за кухи проекти като броене на делфини, броене на лешояди, половия живот на лалугерите, червеногушата гъска и т. н.
Банскалии години наред протестираха с искане за втора кабинка, блокираха и пътища, беше им обещана подкрепа от правителството, но все още нищо не се случва.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини