Русе обра наградите за градска среда

Русе спечели две награди в категория "Градска среда" на конкурса "INFRASTRUCTURE BULGARIA AWARDS 2016", съобщиха от общинската управа. 30-членното жури е отличило проектите за интегриран градски транспорт и за благоустроения стар-нов център на "малката Виена". Наградата е връчена на кмета Пламен Стоилов от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Завършеният проект за интегриран градски транспорт се финансира с над 29 млн.лв. по ОП "Регионално развитие". При мащабното строителство са изградени подлез и обновено кръстовище, т.нар. пробив "Кауфланд", нови улици, 14 км велоалеи и други пътни съоръжения. На 100 спирки за обществения транспорт са монтирани електронни информационни табла, а пътниците могат да ползват и електронни билети.

В благоустроения стар-нов център от ул. "Александровска" до пл. "Батенберг" са инвестирани 5,4 млн.лв. по ОП "Регионално развитие". Декоративната фигура на детето уличен музикант до фонтана на пл. "Хан Кубрат" вече е един от новите символи на Русе.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони