Двама, а не четирима, са били нападателите на инкасо автомобила в София

Двама, а не четирима мъже, са нападнали и обрали инкасо автомобила в началото на тази седмица в голям търговски център на "Цариградско шосе" в София, съобщава БНР.

Автомобилът, с който са избягали нападателите, е бил препродаван няколко пъти до момента. Изяснява се кой е последният собственик на колата, която бе открита след нападението в столичният квартал „Младост 1“.

Въоръженият грабеж бе извършен в подземния паркинг на търговския център в понеделник около 10 часа сутринта. Нападателите, въоръжени с автомати, успяха да откраднат една от пратките, превозвани от инкасо автомобила. Липсващата сума е около 400 000 лева.

Маскираните и въоръжени с автомати мъже са стреляли два пъти. Единият път в инкасовия автомобил, а втория път във въздуха. След като грабнали торбата с парите, маскираните мъже са избягали от местопрестъплението с лек автомобил.

Според криминалисти целта им е била да респектират охранителите, за да не се стигне до пряк сблъсък. Вече са прегледани и записите от камерите, които също са заснели двамата нападатели.

По информация на полицията бандите, занимаващи се с въоръжени грабежи в София, са няколко. Не е ясно дали грабежът на банковия клон в "Люлин" и обирът на инкасо автомобила в началото на тази седмица са дело на едни и същи хора.

На 8 февруари 20-годишните братовчеди Христо и Бойко Борецови се опитаха да ограбят инкасо автомобил, пренасящ парите за пенсии в град Средец. Гардовете обаче оказаха съпротива и Христо Борецов бе прострелян. Младежът почина на място. Братовчед му бе задържан, а преди дни Бургаският апелативен съд остави Бойко Борецов за постоянно в ареста.

Коментари

Задължително поле