Още двама пенсионери изгоряха от ало-измами в Русе

Още двама пенсионери станаха жертви на телефонни измами в Русе, съобщиха от полицията. 80-годишна старица хвърлила през терасата на жилището си 1000 лв. и 700 долара, след като непознат мъж се представил на домашния й телефон за "инспектор от МВР".

Той я заблудил, че полицията е по следите на банда измамници. Мошеникът предупредил бабата, ако й се обадят за пари, да позвъни на тел. 9112 и да даде поисканата сума. После щели да й я върнат.

След серия обаждания на мним доктор и полицай за спешна операция на пострадалите й деца измамниците измъкнали адреса на пенсионерката и я накарали да им пусне спестяванията си от балкона. Докато я убеждавали да изтегли още пари от банката, се прибрал съпругът й. Щом съобщила на "инспектора", че мъжът й е вкъщи, обажданията спрели.

86-годишен дядо пък дал 5400 лв. на непознат пред блока си в крайдунавския град. Измамникът го излъгал, че трябва да освободи пратка с много важни документи от името на зет му. Човекът разбрал, че пил студена вода една на другата сутрин, когато потърсил роднината си.

Случаите се разследват от заведените дознания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони