Михайлов подаде оставка

Борисов ще се срещне с премиера на Кралство Камбоджа Хун Сен

Официално: Борислав Михайлов подаде оставка

Убиец влиза за 25 години зад решетките 23-годишният Тодор отърва доживотния затвор заради съкратен процес

Джулиана Гани и годеникът й пускат обща песен, осмиваща Ричард Величков

Премиерът Борисов: Партньорството между България и Израел продължава да е отлично във всички сфери

Дядо блъсна с колата си баба на пешеходна пътека

Съдът спря делото за преместването на Куйович

И това видяхме…

Антония Петрова-Батинкова с нови снимки от двумесечната й почивка в Гърция

Елен връхлетял върху кола, тя пък ударила друг автомобил

„Фолксваген” потвърди, че отлага решението за изграждане на завод в Турция заради военната офанзива в Сирия

Боян Магдалинчев за позицията на председателя на ВКС по делото „Полфрийман“: Поведението на Лозан Панов е недопустимо

Изправят пред Темида мъж, опитал да задуши старица заради телефон

Районната прокуратура в Горна Оряховица предаде на съд 25-годишен мъж, извършил грабеж на възрастна жена като опитал да я задуши с възглавница.

Борислав В. ще отговаря за това, че около 23 часа на 12 ноември миналата година нахлул в жилище на самотноживееща жена в железничарския град. Претършувал помещенията и грабнал мобилен телефон на стойност 60 лева. Бабата се опитала да прокуди неканения гост, но той грабнал възглавница от леглото и затиснал с нея лицето и.

Обвиняемият живеел в стражишкото село Камен, но често идвал в Горна Оряховица на гости при баща си. В злополучния ден бил в града и вечерта излязъл от дома на баща си и тръгнал пеш към къща, в която живеела пострадалата. Борислав нямал пари и това била причината, за да отиде при 77-годишната жена. Стигнал до къщата, викнал пред вратата, но никой не отговорил. Тогава решил да влезе вътре за да вземе пари. Обвиняемият знаел, че жената живее сама, както и познавал разпределението на стаите, тъй като бил влизал вътре, когато преди време срещу заплащане цепил дърва.

Като проникнал в жилището, видял стопанката да спи в една от стаите. Взел от масата мобилния и телефон и започнал да тършува из шкафовете за пари. Събудена от шума жена, се уплашила и започнала да вика. Борислав взел една възглавница и натиснал с нея лицето й, след което бързо избягал. Излязъл от къщата, извадил СИМ картата от телефона и я хвърлил, а няколко дни по-късно разменил апарата за друг.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд Горна Оряховица.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.