Евродепутати от ДПС сезират ЕК за забрана за влизане на Доган и Пеевски в Турция

Членовете на Европейския парламент от ДПС сезираха двама еврокомисари по повод евентуалната забрана за български граждани да бъдат допускани на територията на Република Турция.

Реакцията на веродепутатите идва след като миналата седмица стана ясно, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган и депутатът от движението Делян Пеевски имат забрана да влизат в Турция. Новината бе потвърдена от турското посолство в София по повод публикации в турските медии.

Днес евродепутатите са се обърнали към върховния представител на Съюза по въпросите на външните работи и политиката на сигурност - Федерика Могерини и комисаря по европейска политика за съседство и преговори за разширяване - Йоханес Хан.

В писмото си, евродепутатите изразяват загрижеността си по повод публикациите в медиите и последвалите ги спекулации. С оглед на повишения обществен интерес в страната, представителите на ДПС се обръщат към европейските комисари с молба за съдействие за изясняване на фактите.

Те се надяват на по-скорошна реакция по ситуацията, което е от взаимен интерес за Европейския съюз и страна - кандидат за присъединяване към Съюза.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини