Ловджии отмъстили на горски стражар за 5 акта след софра

Полицията разследва разправа между ловджии от дружинката в граничното с. Уши и горски стражар, който им издал 5 акта, след като се оказали в опасна близост в кюстендилско заведение, казаха от областната дирекция вчера.

Инспекторът Людмил Игнатов от регионалната дирекция по горите отишъл на вечеря със семейството си и седнал на маса до веселящите се заради края на ловния сезон тридесетина авджии. Ловци се сетили , че горският им издал няколко акта за нарушения. Помислили, че иска да ги дразни, и го помолили го да се изнесе по-надалеч, че не е желан и не бива да стават скандали.

Инспекторът тръгнал да напусне ресторанта. На излизане се сдърпали с шефа на дружинката в Уши Любомир Лумбарски /65 г/, бивш дългогодишен домакин на общината в Кюстендил. "Горският ме хвана за палтото и се опита да ме повдигне. Не му останахме длъжници и се защитихме достойно. Кой кого и колко пъти е ударил, ще го установява полицията. Дойдоха ченгета с патрулка и го прибраха. Не сме лесни в нашата дружинка. Вече имаме и жена в редиците си", каза вчера по повод разправията Лумбарски.

Той припомни, че в с. Уши това лято починал ловец от столицата, получил инфаркт. Преди два месеца пък имало прострелян техен колега, който оцелял. "Беше и той на банкета при сбиването с горския", коментира нещата Лумбарски.

Фактологията около неприятния инцидент вече е установена, определена роля в случая има и алкохолът. Материалите от предварителното разследване ще бъдат внесени в прокуратурата, каза шефът на областната дирекция на полицията ст. комисар Елиан Стамболийски вчера.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони