Осъдиха на 12 години затвор баща и синовете му за жестоко убийство

По 12 години ще лежат в затвора баща и двамата му сина заради жестоко убийство след семейна война.Тежката присъда даде в сряда ВОС за тримата Венцислав Дачев и синовете му Венцислав и Георги Обретенов от варненското село Невша.

От пресслужбата на Апелативна прокуратура припомниха обвинителния акт, според който на 12 септември 2013 се стигнало до кървавата развръзка на гарата в селото след съществуваща вражда между семействата на Венцислав Дачев и Янко Иванов, която често екскалирала в скандали и размяна на закани . Във фаталния ден синовете на единия и другия се засекли във влака и извикали бащите си да ги посрещнат.

Заедно с Янко за подкрепа дошъл и шуреят му Мартин, който в мелето с дървени тояги бил проснат от ударите на обвиняемия Венцислав Дачев.Въпреки че Мартин стоял безмощен на земята, синовете на Дачев го преместили на коловоза, където безпощадно удряли главата му в релсите и го ритали зверски.

Пет дни по-късно жертвата починала в болницата в кома, със счупен череп и мозъчни кръвоизливи. Двамата съучастници Венцислав и Георги Обретенови са признали вината си в последната им дума пред съда и са изразили съжаление за умишленото убийство.От обвинителния акт става ясно, че свидетелят Янко Иванов е обвинявал единия от тях, че се опитал да изнасили дъщеря му, заради което явно пламнала семейната война. Синовете вече са в затвора, където излежават и предишни присъди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право