Екстрадират в Гърция Назиф Ахмедов заради убийството на 4-годишната Ани

Окръжният съд в Габрово постанови предаването на българския гражданин Назиф Ахмедов от Дряново на гръцките власти. Екстрадирането му е на основание Европейска заповед за арест, издадена от Апелативна прокуратура в Атина.

По искане на прокуратурата в града съдът задържа Ахмедов като му е взета мярка задържане под стража до разглеждане на делото за допускане на екстрадирането и предаването му на гръцките власти.

Окръжните магистрати на Габрово постановиха още след изслушване в Гърция, лицето да бъде върнато в България за изтърпяване на наложеното му от гръцкия съд наказание лишаване от свобода или взета мярка за неотклонение изискваща задържане. Решението на окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Велико Търново.

Обвинителният акт във връзка с убийството на Ани Борисова в Атина, влиза в съда. Той е с обем от 51 страници. Ани беше убита и разчленена от собствения си баща миналия април.

В обвинителния акт присъства и името на 30-годишния Назиф Ахмедов, който се издирваше, както и неизвестно трето лице, чийто генетичен материал е бил открит в тъмното мазе, където е живяло 4-годишното дете.На подсъдимата скамейка ще бъдат изправени бащата Станислав Бакърджиев, приятеля му Назиф Ахмедов и неизвестен човек по обвинение за преднамерено убийство, гавра с мъртъв и използване на оръжие.

Пред съда ще бъде изправена и майката на Ани, 25-годишната Димитрина Борисова с обвинение за излагане на риск на непълнолетен, от който риск е настъпила смъртта, като в същото време съдиите отчитат факта, че същата не е знаела какво става с дъщеря й.

За лъжесвидетелство ще дава показания 60-годишния гръцки гражданин, при който двамата родители бяха отседнали докато “издирваха” дъщеря си. В същото време документите и свидетелските показания не оставят никакво съмнение за присъствието на 30-годишния приятел на бащата Ники - Назиф Ахмедов по време на престъплението.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право