Дъждът спира, максимални температури от 10° до 15°

„През нощта валежите от запад на изток ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен предимно западен вятър, в Източна България от север-северозапад. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°. Утре над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, но привечер от запад облачността отново ще се увеличи. Вятърът ще се ориентира от югоизток и ще е слаб до умерен. Максималните температури ще са между 10° и 15° - това съобщава за агенция „Фокус” дежурният синоптик в НИМХ към БАН Боряна Маркова.

Прогнозата гласи още, че над Черноморието облачността ще е променлива намаляваща до слънчево време. Северният вятър през деня постепенно ще се ориентира от югоизток и ще е до умерен. Максималните температури ще са 6-9°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, по билото на Стара планина намаляваща до слънчево време. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра около минус 1°.

В петък и през почивните дни ще има предимно значителна облачност, но само на отделни места в петък и събота, главно в Западна България ще превали слаб дъжд. В петък ще духа слаб, в източните райони до умерен южен вятър, който в събота ще отслабне, а в неделя ще се ориентира от изток-югоизток и ще се усили. Температурите бавно ще се повишават и в неделя минималните ще са между 3° и 8°, максималните – предимно между 13° и 18°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето