БСП предложи временна комисия да коригира Изборния кодекс (обзор)

15 години решетки за работодател, пребил до смърт пастир Осъденият твърди, че коч е стъпкал жертвата

Презастрояването – първа тема на кмета

Съдът насрочи срещу избора на кмет на Горна Оряховица за 15 ноември Процесът ще е по жалба на БСП

Кметът на Шумен посрещна българина от „Х Фактор – Финландия“

Вицепрезидентът: За да имат децата бъдеще, трябва да живеят в мир

Катастрофа между тир и кола задръсти Околовръстния път на София

Влак помля кола заради пиян кантонер (обзор) Знаел, че машината идва и не пуснал бариерата

Оперираха Джими Картър

Съдът остави в ареста обвинения в убийството на 45-годишен мъж в Кюстендил

Стига гавра с Цар Футбол

Оставиха в ареста жената, обвинена в убийство на възрастен мъж в село Мламолово

Тръмп забрани изявления за инцидента с арестуваните от Русия украински моряци в Керченския проток

Вдигат учителските заплати със 17% през 2020 г.

Торнадо, наводнения и проливни дъждове в Италия (СНИМКИ и ВИДЕО)

Наши тирове затварят границата с Гърция за Великден (обзор)

Български тирове ще затворят граничните пунктове между България и Гърция за Великден. Планира се блокада във времето от 31 април до 7 май, а целта е да се нанесе удар по туризма на Гърция, като се блокират вносът и износът на храни в страната. Решението е на наши превозвачи и бе обявено след тяхна среща с транспортния министър Ивайло Московски и външния министър Даниел Митов.

„Ако до понеделник гръцката страна, под каквато и да е форма, не намери начин да реши кризата, българските превозвачи декларират, че ще започнат контраблокада по цялото протежение на българо-гръцката граница“. Фокус на контраблокадата ще бъдат изцяло и само селскостопански стоки, тоест бусове, автомобили, тежкотоварни превозни средства, превозващи изцяло и само селскостопански стоки“, уточни след срещата транспортният министър Ивайло Московски.

Нашите превозвачи няма да допускат преминаването на камиони с гръцка селскостопанска стока от Гърция към България и от Гърция транзит през България към другите европейски държави, казаха самите превозвачи. „Ще се постараем да страдат само тези, които причиняват на нас това страдание“, добави още министър Московски.

Съюзът на превозвачите обаче призна, че ще пострадат и българските туристи, решили да посрещнат Великден в южната ни съседка. „Всички туристи, които смятат за Великден да отидат в Гърция, трябва да си направят сметка, че ще чакат да влязат в страната най-малко 15 часа. Това каза шефът на съюза на превозвачите Миролюб Столарски.

„Тогава може би гръцките фермери ще разберат какво значи да имат щети и да няма кой да ги компенсира“, заяви Миролюб Столарски. „Ако тогава искат компенсации от ЕС и ако им бъдат дадени такива, съюзът ще покаже, че има двоен аршин – едни за галените деца Гърция и едни за тези, които си изкарваме с труд парите“, добави той.

Министър Даниел Митов:

Няма да позволим на 200 фермери да

съсипят добрите отношения

25 години сме градили отношенията си с Гърция и няма да позволим 100-200 фермери да съсипят този труд, заяви вчера министърът на външните работи Даниел Митов.
„Веднага след като започна блокадата, изпратихме съответните нотификации към ЕК“, добави Митов.

„Задействана е процедура, може и да е бавна, но ще настояваме за нейното ускоряване и разбира се, оттук нататък ще настояваме ЕК при подобни казуси, не само между България и Гърция, но и между други държави членки на ЕС, да измисли механизъм, който много по-бързо да й даде възможност да влезе в ролята си на пазител на общностното право“, каза още той.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.