Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 24.10.2019

На 24 октомври 2019 да почерпят

Григор Димитров отпадна от турнира във Виена

Катер на гръцката брегова охрана мина през лодка с мигранти

Бени Ганц получи мандат от президента на Израел да формира ново правителство

„Капитал” изкара ЕК палач на магистрала “Струма” Източници на “Труд” в Брюксел опровергаха манипулациите в изданието за строителството на трасето Крупник - Кресна

Регистрация по ДДС при реклами във фейсбук

Всички страни от ЕС са се съгласили на отсрочка за Брекзит

Саудитската агенция по храните: Bългарските продукти са висококачествени

Къванч Татлъту заминава за 6 месеца в САЩ

Има задържан за взрива в гаража на адвокат от Монтана

Вдигат осигуровките за свободните професии Повече ще внасят и фермерите

ЦИК разреши привличане като обвиняем на Тома Белев за антисемитизъм Постъпило е мотивирано искане от главния прокурор по досъдебно производство

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 24 октомври 2019

Министър Танева: Над 600 работни места ще бъдат създадени чрез проекти по подхода ЛИДЕР

Рибарите в Ченгене скеле в паника, някой краде мрежите им

Рибарите в Ченгене скеле са в паника. Някой непрекъснато краде мрежите им. Наглите крадци влизали с лодки в морето през нощта и обирали всичко заложено за улов на карагьоз.

„Когато сутринта отидем да си вземем мрежите- няма ги“, разказа пред Труд кметът на „Ченгенето“- Димитър Йончев. „Само днес са откраднати три комплекта мрежи“, обясни рибарят. Мрежите са скъпи и рибарите са съсипани, че остават без „оръдия на труда“. За инцидентите са сезирали полицията. „Дано полицаите ни помогнат“, молят се обитателите на селището.

По това време на годината морските вълци хващат по малко от рибата, която става за печене на скара и се води за първокласен морски деликатес.

Рибарите в Царево пък ловят попчета с кошове. Това са „капани“ за рибата от мрежи, увити около тръба. Входовете към вътрешността са два. За примамка се поставя по- дребна риба- цаца и попчетата влизат на пасажи, за да я изядат. В това време рибарите вдигат коша и вадят улова. В момента кило попчета върви 5- 6 лева на пристанището в града.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.