12 години затвор за блудство с дете

Окръжният съд в Шумен наложи 12 г. затвор на Румен Алексиев /30 г./, по прякор Чашката или Лудия, за блудство с 5-годишно дете.

Както "Труд" писа, той похити момченцето на 9 юли м.г., а беше задържан два дни по-късно. Оттогава е в ареста и прави всевъзможни опити да излезе на свобода с мотива, че е болен. Преди ден магистрати са решили съдбата му и той остава зад решетките.

За доказване на случая детето, жертва на насилника, е било разпитвано в специална "синя стая". Съдът счита за доказано, че блудство е извършено на стълбищната площадка на първия етаж в жилищен блок. Там рецидивистът придърпал малолетния М.Г., събул късите му панталонки и пликчета и отърквал себе си в детето. Събрани са достатъчно доказателства за извършване на блудството, а като веществени доказателства към делото остават дрехите на жертвата.

Хлапакът живеел близо до похитителя си. Във фаталния ден той и друго момче на 8 г. играели пред блока и като видяли Алексиев решили да си тръгнат, защото се бояли от него. Обвиняемият ги забелязал и първо повикал по-голямото момче във входа. Заповядал на баткото да напусне и блудствал с приятелчето му.

Осемгодишният чул плача и съобщил на майка си, че Лудия, е направил нещо лошо. Така полицията тръгнала по петите му.

Досега Румен Алексиев е осъждан два пъти за кражба и грабеж. На свобода е от 19 ноември 2014 г. след като изтърпял 2-годишна присъда. Склонен е на агресия към деца и жени. Съдебно психиатрична експертиза е установила, че той е дисхармонична личност, която често взeма неправомерни асоциални решения и с това е обществено опасен. Лекуван е в психиатрични заведения.

Окръжния съд е присъдил Лудия да заплати и близо 1100 лв. направени деловодни разноски. Той може да обжалва наложеното наказание пред Апелативен съд-Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право