Цацаров свиква спешна среща заради побоя на Околовръстното, четирима вече с обвинения

Софийска районна прокуратура повдигна обвинения за хулиганство и причиняване на средна телесна повреда на четиримата джигити, които вчера набиха мъж на Околовръстното в София, защото им подал сигнал с клаксон.

Малко след задържането им главният прокурор Сотир Цацаров свика спешна среща с главния секретар на МВР Георги Костов и директора на ГД“ Охранителна полиция“ - МВР. На тази среща трябва да се обсъдят незабавни мерки за осъществяване на засилен контрол за опазване на обществения ред и осъществяването на охранителната дейност.

При разпореденото незабавно от Районна прокуратура-София разследване е установено, че В. Н., заедно със своя близка – М. Д., пътували с лек автомобил „Мицубиши Спейсрънър“ по бул. „Околовръснет път“. Тъй като бързали за работа, В. Н. маневрирал с управлявания от него автомобил, като преминавал от една лента в друга. При една от тези маневри водач на автомобил м. „Ауди А 8“ препречил леко движението на автомобила на В. Н., а последният подал звуков сигнал, за да предотврати настъпване на пътно транспортно произшествие.

В близост до автомобил „Ауди А 8“ се движила и кола “Крайслер“, който, притискайки автомобила на В. Н., го принудил да спре. Малко след това до двата спрели автомобила -„Крайслер“ и „Мицубиши“, спрял и автомобила „Ауди 8“, на който В.Н. свирнал с клаксон.

От ксрайслера и аудито излезли четири лица, които нанесли жесток побой на В.Н. Ударите са нанесени с ръце и метални палки. Едно от лицата е счупило с палка странично огледало на автомобила на В. Н., а друго лице е нанесло удари по спътничката на В. Н.
При нанесения побой на В. Н. е причинено избиване на предните зъби на горната челюст. Установени са оток, охлузвания и разкъсване на кожата от долната страна на предмишницата на лявата ръка. Тези наранявания представляват средна телесна повреда по смисъла на закона.

Извършителите на деянието са незабавно установени и задържани от органите на МВР. Установена е тяхната самоличност – М. М., Х.Х., Г. Б. и А.Г. – служители в охранителна фирма.

Днес, 25.02.2016 г., Софийска районна прокуратура привлече като обвиняеми четиримата нападатели за извършено тях в съучастие хулиганство и причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди и ги задържа до 72 часа.

Предстои утре СРП да внесе искане до Районния съд в столицата за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

На 26.02.2016 г. главният прокурор Сотир Цацаров свиква спешно заседание с главния секретар на МВР и директора на ГД“Охранителна полиция“ – МВР за вземане на незабавни мерки за осъществяване на засилен контрол за опазване на обществения ред и осъществяването на охранителната дейност в страната.

Коментари

Задължително поле