Гледахте ли "Спящата красавица"?

Едно време в Русия хората са се поздравявали вместо с „Добър ден!” с "Гледа ли „Спящата красавица", разказва примата Маша Илиева. Е, ако все още не сте гледали новата "Спяща", има два спектакъла - в четвъртък и в петък от 19 ч в Софийската опера. Не напразно цитирахме Маша Илиева, тъй като тя е постановчикът на балета на Чайковски.

В ролята на Аврора ще гледаме фината и одухотворена примабалерина Катерина Петрова. Принцът е не друг, а Цецо Иванов - известен не само с аристократичната си осанка, но и с великолепните и елегантни скокове. Да наблюдаваш красивите и прецизни крака на Боряна Петрова е удоволствие за разбирача. Нея ще видим като феята Нежност, а безкрайно талантливата Вихра Маджарова ще е феята Плодородие.

За първи път в ролята на феята Люляк ще гледаме Марта Петкова, което само по себе си може да бъде причина да отиде човек на балет.

И така, ако в петък или в събота вместо с поздрав ви посрещнат с аристократичния въпрос: "Гледа ли "Спящата красавица"?", ще можете доволно да отвърнете с контравъпрос: "Да, а ти?"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура