Общинският съвет в Сливен: За контрола в дискотеките ще помислим, да се забранят каруците - става!

Въвеждането на по-строги мерки за контрол върху дейността на дискотеките, нощните барове и казина в Сливен се отлага. Съветниците в Града под Сините камъни не приеха предложените от кмета Стефан Радев /ГЕРБ/ промени в Наредбата за обществения ред. Част от тях предвиждаха заведенията да имат лицензирана охрана, да проверяват клиентите си на входа с металдетектори, за да не се допуска внасянето на огнестрелни, газови и хладни оръжия, а разрешение за удължено работно време да се издава само за 1 година.

Промените бяха внесени по настояване на местното управление на МВР заради честите саморазправи, побоища и инциденти в и край нощните заведения в Сливен. Предварителните очаквания на председателя на общинския съвет Димитър Митев /ГЕРБ/ бяха, че те ще бъдат приети от колегите му, тъй като повечето ги подкрепят.

На самото заседание на местния парламент обаче настъпи обрат. Бившият кмет, сега съветник от Движение "Обединени региони", Йордан Лечков, обяви, че в промените "има недомислия". Лечков е собственик на хотел със заведения, включително и дискотека. "Когато има поканен за участие изпълнител, той започва да пее в 2ч. Искам да ми обясните как в 3 ч. да накараш хората да си тръгнат?... Нашата община не е в ред, а изискваме от другите" - контрира той.

Кметът Радев отговори, че приема част от аргументите му. Но настоя промените в наредбата да се приемат, за да може общината и полицията да реагират на "натрупани с времето случаи". И допълни, че е готов на корекции в най-близко бъдеще.

Лечков се опъна и на това. "За тези два месеца /докато бъдат предложени корекциите - б.р./ ще бъдат направени хиляди проблеми или ще съсипят бизнеса на някои!" - отсече той. После допълни, че бил съгласен с исканата забрана за движението на каруци в целия град. "Но и там ще имаш проблеми! Ще ти скочат на главата от "Надежда" /ромския квартал - б.р./" - обърна се от трибуната той към кмета Радев.

Досега каруците не бяха разрешени само в центъра на Сливен. А новото искане за цялостна забрана на територията на областния град бе вмъкнато в последния момент. Може би защото стана ясно, че промените в наредбата няма да бъдат приети, може би защото никой от съветниците не ползва превозно средство с 1 конска сила или няма интерес в каруцарския бизнес, но тоталният "стоп!" на "мерцедесите на Балканите" така и не стигна до дебат. Още преди заседанието бе оповестено, че по този въпрос съветниците били имали консенсус.

Изказване на Борислав Павлов /"Единни за Сливен"/ подсети залата, че други са сериозните трегови за безопасността на движението в Сливен. "Никой не помисли за зачестилите катастрофи с убити деца, за гонките по булевардите!" - отбеляза той. С това пренията за обществения ред секнаха, умуването продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони