Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Общинският съвет в Сливен: За контрола в дискотеките ще помислим, да се забранят каруците – става!

Въвеждането на по-строги мерки за контрол върху дейността на дискотеките, нощните барове и казина в Сливен се отлага. Съветниците в Града под Сините камъни не приеха предложените от кмета Стефан Радев /ГЕРБ/ промени в Наредбата за обществения ред. Част от тях предвиждаха заведенията да имат лицензирана охрана, да проверяват клиентите си на входа с металдетектори, за да не се допуска внасянето на огнестрелни, газови и хладни оръжия, а разрешение за удължено работно време да се издава само за 1 година.

Промените бяха внесени по настояване на местното управление на МВР заради честите саморазправи, побоища и инциденти в и край нощните заведения в Сливен. Предварителните очаквания на председателя на общинския съвет Димитър Митев /ГЕРБ/ бяха, че те ще бъдат приети от колегите му, тъй като повечето ги подкрепят.

На самото заседание на местния парламент обаче настъпи обрат. Бившият кмет, сега съветник от Движение “Обединени региони”, Йордан Лечков, обяви, че в промените “има недомислия”. Лечков е собственик на хотел със заведения, включително и дискотека. “Когато има поканен за участие изпълнител, той започва да пее в 2ч. Искам да ми обясните как в 3 ч. да накараш хората да си тръгнат?… Нашата община не е в ред, а изискваме от другите” – контрира той.

Кметът Радев отговори, че приема част от аргументите му. Но настоя промените в наредбата да се приемат, за да може общината и полицията да реагират на “натрупани с времето случаи”. И допълни, че е готов на корекции в най-близко бъдеще.

Лечков се опъна и на това. “За тези два месеца /докато бъдат предложени корекциите – б.р./ ще бъдат направени хиляди проблеми или ще съсипят бизнеса на някои!” – отсече той. После допълни, че бил съгласен с исканата забрана за движението на каруци в целия град. “Но и там ще имаш проблеми! Ще ти скочат на главата от “Надежда” /ромския квартал – б.р./” – обърна се от трибуната той към кмета Радев.

Досега каруците не бяха разрешени само в центъра на Сливен. А новото искане за цялостна забрана на територията на областния град бе вмъкнато в последния момент. Може би защото стана ясно, че промените в наредбата няма да бъдат приети, може би защото никой от съветниците не ползва превозно средство с 1 конска сила или няма интерес в каруцарския бизнес, но тоталният “стоп!” на “мерцедесите на Балканите” така и не стигна до дебат. Още преди заседанието бе оповестено, че по този въпрос съветниците били имали консенсус.

Изказване на Борислав Павлов /”Единни за Сливен”/ подсети залата, че други са сериозните трегови за безопасността на движението в Сливен. “Никой не помисли за зачестилите катастрофи с убити деца, за гонките по булевардите!” – отбеляза той. С това пренията за обществения ред секнаха, умуването продължава.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете