Биячите от Околовръстното се оказаха гардове на Ивайло Борисов - Ториното. Той: Били са предизвикани

„Момчетата са били предизвикани. Те не са махленски хулигани“. С тези думи Ивайло Борисов-Ториното, който е сочен за дясна ръка на Златомир Иванов-Баретата, оправда пред bTV биячите от Околовръстното в София, които вчера пребиха с палки 30-годишен мъж, защото им свирнал с клаксон.

Четиримата нападатели се оказаха именно охранители на Ториното. Те са арестувани за 72 часа. При инцидента два автомобила, които се движат с висока скорост, засичат трети – на потърпевшия Васко Наумов, републикански шампион по бягане с препятствия. Мъжът натиска клаксона, което предизвиква неочаквана реакция в другите шофьори.

Те притиснали Наумов, като го отбили от пътя. От автомобила слезли двама мъже и го нападнали. „Нямаше момент на разговор, просто викове. Тука ми е спукана горната устна, долната - виждат се шевовете, предните три зъба са счупени, ръката ми е сцепена на лакътя”, разказва Наумов.

Биячите работели за Ториното на изпитателен срок. Той твърди, че не е бил в нито една от колите по време на инцидента. „По пътя някаква баничарка започнала да ги засича. Някакъв много нагъл младеж започнал да хвърля бутилки по тях. Били са принудени да спрат и при слизането той бил с телескопична палка и те са изтръгнали неговата палка от ръцете му”, твърди Ивайло Борисов.

Трима от задържаните за инцидента са познати на полицията. Някои от тях хващани за шофиране в нетрезво състояние и без книжка, както и заради хулигански прояви. Мъжете са с криминални регистрации за причиняване на средна телесна повреда, грабеж и изнудване, заявиха от прокуратурата. Двама са боксьори.

„Правилата явно не важат за всички. Някои хора си мислят, че пътят е техен - карат, изпреварват, изблъскват, ако не се мръднеш си пречка”, казва Васко. По време на инцидента е пострадала леко и приятелката му, която също е била ударена.

Коментари

Задължително поле