Килии за мутри, пребили шофьор с палки заради клаксон (обзор)

Прокуратурата повдигна обвинения на четирима мъже, които зверски пребиха с метални палки шофьор на Околовръстното шосе в София. Мутрите вилняха към 17,30 часа в сряда близо до разклона за Драгалевци. След жестоката разпра шофьорът Васко Наумов (31 г.) е с избити предни зъби, сцепени устни и рани от ударите по едната ръка, с която се пазел.

Мутрите са обвинени за хулиганство и причиняване на средна телесна повреда. Те са вкарани в ареста за 72 часа. По неофициални данни четиримата са охранители на Ивайло Борисов-Ториното, който е подсъдим заедно със Златомир Иванов-Баретата по дело за наркоразпространение.

Екшънът започнал, след като Наумов и съпругата му пътували с автомобила си „Мицубиши“ за работа. Ненадейно „Ауди А8“ с тъмни стъкла им препречило пътя. Наумов натиснал клаксона, за да предотврати катастрофа. Тогава „Крайслер“ от ескорта на аудито започнал да притиска мицубишито и принудил Наумов да спре. От аудито и крайслера изскочили четирима мутри, които започнали да налагат 31-годишния мъж с юмруци и палки. „Просто ги попитах какво правят и те започнаха да ме бият. Още с първия удар ми избиха зъбите. Двама бяха въоръжени и с пистолети“, разказа Васко Наумов. Съпругата му се намесила, за да спре зверството, но тя също била удряна. Въпреки това тя успяла да заснеме биячите и автомобилите им. Кадрите бяха пуснати във фейсбук и бяха споделени хиляди пъти от възмутени хора. Това помогнало и за бързото задържане на нападателите. Арестуваните се оказали служители в охранителна фирма. Според прокуратурата трима са с криминални регистрации. Един бил известен на полицията с грабеж, изнудване и причиняване на средна телесна повреда. „Прокурорите са категорични, че тези лица са с висока степен на обществена опасност. Ще приложим цялата тежест на закона и всички правомощия, за да се спре това безпричинно нанасяне на побоища по пътищата, това улично правосъдие“, каза Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор.

Заради безпричинния побой главният прокурор Сотир Цацаров свиква днес заседание с главния секретар на МВР Георги Костов и шефа на Охранителна полиция. Целта - да се вземат незабавни мерки за засилен контрол по опазване на обществения ред и осъществяването на охранителната дейност.

Нападнатото семейство - бивши атлети шампиони

Нападнатите на Околовръстното шосе са бивши спортисти. Васко Наумов е бил състезател в дисциплините скок на дължина и 110 метра препятствено бягане. Бил е републикански шампион.

Съпругата му Мария Димитрова пък е бивша национална състезателка на троен скок. Участвала е на две олимпиади, както и на няколко европейски и световни първенства. Двамата в момента имат фитнес център, накъдето пътували в деня на инцидента, , писа сайтът bgathletic.com.

Биячите

Удрял е боксьор от Червен бряг

Младият мъж, заснет да размахва метална палка, е боксьорът Христо Христов (22 г.) от Червен бряг, съобщиха вчера електронни издания. Баща му бил известен в града с прякора Щангата и има своя школа по бокс. Останалите биячи са Мартин Марков (41 г.), Георги Близнаков (46 г.) и 39-годишният Александър Гечев. Всички те били охранители на свободна практика и нямали лиценз, установили полицаите. Проверява се дали имат разрешителни да носят оръжие и на какво основание.

Босът им

Ториното ги защитава

„Момчетата са били предизвикани. Те не са махленски хулигани“. Така Ивайло Борисов-Ториното защити вчера своите телохранители. „Те ми разказаха, че са били засечени от някаква баничарка, а след това шофьорът започнал да ги замеря с шишета минерална вода. Били са принудени да спрат“, твърди човекът на Златко Баретата. Ториното дори смята, че мутрите му са били нападнати и се наложило да се отбраняват. Босът им допълни, че мъжете нямат трудови договори като охранители, тъй като били на изпитателен срок.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право