Гръцките фермери отново строиха тракторите на „Промахон“

Гръцките фермери са подновили блокадата на граничния пункт „Кулата-Промахон“, съобщават български превозвачи пред БНР. Шофьорите са били спирани от гръцката полиция, с обяснението, че не могат да продължат.

До момента българските гранични власти не са получили официално уведомление за блокиране на движението и затова от нашата страна на границата се пускат тежкотоварни коли.

Отправено е официално запитване до гръцките гранични власти дали има някаква промяна в пропусквателния режим, но все още отговор няма. Според Веселин Дангов от стачния комитет на българските превозвачи, организиращи контраблокадите, още в 16:30 гръцката полиция е започнала да спира тежкотоварни камиони.

„Това е недопустима провокация след вчерашното разпореждане на главния прокурор на южната ни съседка блокадите в страната и по границите да бъдат вдигнати, а земеделската техника изтеглена от пътищата. Още повече, че на днешната среща с премиера им Ципрас фермерите са дали обещание да не блокират“, коментират от Комитета. Оттам подготвят декларация, с която призовават компетентните органи в Гърция да приложат закона. В противен случай от понеделник нашите шофьори отново ще спират камионите със селскостопанска продукция, влизащи в България от Гърция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини