Шефът на ВКС отрече да е стоял пред кабинета на премиера

Лозан Панов отрече да е стоял пред кабинета на премиера Бойко Борисов, преди да бъде избран за шеф на Върховния касационен съд (ВКС). Изявлението направи по повод думите на медийната съветничка на премиера Севдалина Арнаудова, която се възмути, че сега Панов отрича контактите си с министър-председателя, но на по-ранен етап не му пречело да стои пред кабинета му.

„В този период аз не съм се срещал с премиера. След като бях избран, мога да кажа, че е нормално премиер и председател на ВКС да контактуват. Въпросът е за какво си говорят“, каза Панов. Той уточни, че последващите им срещи били заради законодателни промени.

„Не виждам нищо нередно. Всичко друго считам за нередно“, каза той. След това добави, че и след инцидента, при който бе блъснат от автомобил, преди да оглави ВКС, също не се е срещал с премиера. При него в „Пирогов“ тогава отишъл бившият главен секретар на МВР.

Панов коментира и скандала със следователя Бойко Атанасов, който обвини главния прокурор, че има „шпицкоманда“ за натиск в следствието. Шефът на ВКС заяви, че се надява проверката по случая да бъде по-добра от тази за „Яневагейт“. И каза, че ще присъства на изслушването на Атанасов пред Етичната комисия на съвета.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право