Изготвят Национална карта на социалните услуги Според капацитетите, които се посочват в нея и по съответните целеви групи, ще зависи и какво финансиране ще получи всяка община

Зам.-министър Нанков: Ще има оставки за водната криза в Перник

Продадоха за 3,7 млн. евро сградата на посолството на Югославия в Бон

Тото от „Скандау“: Обичам сина си, но жена ми е на първо място

Земеделец връща 10 000 евро след укрити 6 животни

„Труд“ уличи Радан Кънев в лъжа за магистрала „Струма“

Почина знаков лидер на СДС – Бургас Венцислав Чамурджиев издъхнал в дома си в село Маринка

От ревност мъж плати 2 500 евро да взривят къщата на бившата му жена Полицията е задържала поръчителя и извършителя

Български орден беще продаден за 20 000 евро в Германия

Иззеха над 200 стоки, имитиращи известни марки от магазини в Пазарджик

Бизнесмени връщат 80 млн. лв. от незаконни заменки

Отстраниха временно шефовете на трите болници до приключване на проверката за починалото дете

Съдят син, бил и тормозил родителите си

56-годишна жена е загинала при катастрофата на бул. „Европа“

Рохани: Иран е победоносен и единен след протестите

Кампания набира дарители на коса за онкоболни в старозагорско

В навечерието на 8 март в Стара Загора започва кампания под надслов „Дари коса“, която ще помогне за изработването на перуки за онкоболни жени. Инициативата бе обявена от зам.-председателят на Общинския съвет в Стара Загора Даниела Лекина, която също ще се раздели с дългите си коси в името на каузата.

Кампанията е насочена към жени, борещи се с рак на гърдата. Ще се проведе от 6 март до 6 май във всички градове в област Стара Загора и цели да подкрепи инициативата на казанлъшкия коафьор Станимир Нанчев-Стенли „Надеждата е красива“. През миналата година стилистът подари безплатни прически на казанлъчанки, които в замяна помогнаха с кичурите си за изработване на над 200 перуки за онкоболни дами.

Кампанията ще се открие на 6 март с импровизиран фризьорски салон. Местни коафьори, включително и Стенли ще се погрижат дарителките да си тръгнат освен с по-малко коса и с ефектни и стилни прически. Желаещите ще могат да подкрепят инициативата и финансово, като закупят куверт за събитието.

Много жени от Стара Загора вече са проявили интерес и са заявили готовност да се включат в благородната инициатива.

„В онкодиспансера в Стара Загора, който обслужва и област Сливен през 2015 г. има регистрирани 3302 болни от рак на гърдата жени, през 20014 г. те са били 3219“, обяви Даниела Лекина. Тя добави, че само през 2015 г. новите случаи с това заболяване са 287. „Всички политически партии в региона подкрепиха идеята, както и множество фризьорски салони, които ще залепят логото на кампанията и ще подстригват безплатно жени, желаещи да дарят косите си“, добави Лекина. Тя уточни, че изискването косата да е дълга минимум 25 см.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.