Влак е ударил лек автомобил на прелез в междугарието Крумово – Асеновград Има пострадали

Какво ставаш, когато не те бива в нищо?

Шарън Стоун в нова секс офанзива Актрисата пресъздаде и прочутата сцена от „Първичен инстинкт”

Павлин и екипажът му постигнаха нов рекорд на ветрила

Александър Андреев, ЦИК: Няма информация за тежки нарушения на изборите в София

Забраняват риболова в част от язовирите

Тръмп отлага налагането на мита на автомобилите от Европа

Ево Моралес получи политическо убежище в Мексико

Борислав Гуцанов, председател на БСП-Варна, пред „Труд“: Синдромът “СДС” мачка структурите на БСП Липсата на социалистите в местната власт може да се превърне в проблем на България

Лидер на „Ислямски джихад“ е убит при израелски прицелен удар в Газа

Днес е първото заседание на Столичния общински съвет след местните избори

Заловиха камион, натоварен с 82-ма мигранти в Турция

Парламентът ще разгледа бюджетите на ДОО и НЗОК за 2020 г.

Съдът иска пари от жалбоподателите, пожелали повторно броене на бюлетините в Сливен

На 12 ноември 2019 да почерпят

5 държави въвеждат таван за ежедневен прием на бежанци

Австрия, Словения, Хърватия, Сърбия и Македония въвеждат таван – до 580 човека – за ежедневния прием на мигранти на своите територии.

„Беше съгласувано ограничаване на ежедневния транзит на бежанци през Западните Балкани до размер, който позволява всеки един от новодошлите да бъде проверен в съответствие с правилата на Шенгенската зона“, съобщава Ройтерс.

На 18 февруари беше подписано споразумение от петте страни от т. нар. балкански маршрут в Загреб за единни правила за регистрация на мигранти на гръцко-македонската граница и транспортирането им до Австрия.

Точното число стана ясно едва сега.

Споразумението гласи, че ще бъдат предварително изследвани биометричните данни на мигрантите, за да се установи дали наистина идват от страни, в които има опасност за живота им като Сирия, Ирак и Афганистан.

Статутът си на търсещи убежище те ще получават в страна, която е крайна цел за тях, а не на гръцко-македонската граница.

По-рано днес властите в Сърбия обявиха, че са официално уведомени за това, че от днес Словения и Хърватия допускат на тяхната територия до 500 мигранти. Това съобщи сръбският вътрешен министър Небойша Стефанович, цитиран от ТАНЮГ.

В Сърбия в момента има по-малко от 2000 бежанци, от които само 38 души са поискали убежище.

„Никой от тях не иска да остане в Македония, Сърбия или Хърватия. Тяхната цел е една от страните на Западна Европа. А ние трябва да получим отговор от тези страни дали ще ги приемат или не“, поясни Стефанович.

В Македония в момента има не повече от 1000 бежанци, а в Гърция над 12,000.

Ситуацията в Гърция все още е извън контрол, бежанци самостоятелно тръгват към македонско-гръцката граница, а от вчера и към границата с Албания.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.