Кога ще има „Оскар“ за най-добра секс сцена

Пакет от нови категории за наградите „Оскар“, които да освежат най-престижното събитие в Холивуд, предлагат автори на хумористичен материал в „Хъфингтън поуст“. Някои от техните предложения обаче със сигурност съдържат в себе си потенциала да превърнат наградите на Академията в още по-атрактивно ефирно развлечение. Крайно интересната нова категория е тази за най-добра секс сцена. Въвеждането на подобни номинации може би ще се отразят отрицателно на семейния профил на церемонията, но от друга страна, ако са поднесени с вкус, ще са гарант за чувствително по-висок рейтинг и обсъждане в медиите.

Историята на киното е наситена с великолепно замислени, заснети, изиграни и монтирани секс сцени, които наистина са за „Оскар“. Първокласни примери в това отношение са любовните игри между Джак Никълсън и Джесика Ланг в „Пощальонът звъни винаги два пъти“ или класните перверзии на Марлон Брандо и Мария Шнайдер в „Последно танго в Париж“. Ким Бейсинджър в „Девет седмици и половина“ и Шарън Стоун в „Първичен инстинкт“ също произвеждат нива на еротика, достойни за признание в академично злато.

Друга добра нова категория е най-добра роля на животно. Киното е пълно с великолепни артисти от други видове - от кучето Ласи през шимпанзета и орангутани до мечока Барт.

Най-добър глас зад кадър или разказвач е крайно любопитно предложение, но тук май се очертава хегемония на могъщия вокал на Морган Фрийман, който през последните 10-15 години е разказвачът на почти всеки филм с глас зад кадър под слънцето.

По-шеговити хрумки са тези за най-добра „оскарова“ реч или артист с най-много номинации, без да е печелил. С други думи, ако вече някой е номиниран 5-6 пъти и не си е тръгвал със статуетка, автоматично става фаворит за наградата.

Напълно легитимно е предложението за най-добра маркетингова кампания. Огромна част от успеха на новите блокбастъри като „Междузвездни войни 7“, „Дедпул“, „Джурасик свят“ и „Отмъстителите“ се дължи на техните безупречни рекламни кампании.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино