Жестока гавра застигна българския баскетбол

Подигравка от нов вид застигна агонизиращия от години български баскетбол - израелският треньор Шарон Друкер отказа да води мъжкия ни национален тим. Унижението е най-вече заради факта, че евреинът го направи, след като УС на родната федерация го избра категорично за селекционер за квалификациите Евробаскет 2017. И шумно прокламира назначението като голям удар и доказателство, че невинаги се греши при малкото опити да се работи в тази централа. Но, уви, от неопитност или тъпота назначението бе обявено, без да има... договор! И така конфузията продължи и след тежката серия на грешни треньорски назначения при подрастващите, вследствие на които нашите отбори са вече дънна риба в „Б“ дивизиите на Европа.

Неизменна част от гротеската са сърцераздирателните обяснения след всеки гаф на президента на федерацията Георги Глушков. И сега той опита да просълзи привикналата вече към тъжни истории баскетболна аудитория: "Още в първата среща се разбрахме за финансовите условия с Шарон Друкер. Бях му поставил срок за отговор до тази седмица и снощи той ми се обади и каза, че отказва по лични причини и благодари за офертата ни."

Класика в жанра! На трагикомедията, естествено! А тя вече е част от живота и страданието на българския баскетбол. А какво ще последва след поредната грешка? Нищо. Просто управителният съвет ще се събере в началото на следващата седмица за да реши какви действия ще предприеме до... следващата „висока грешка“.

Люта „подправка“ в баскетболната каша пусна с отворено писмо и Съдийската комисия за поредните скандали - във финала за Купата на България при мъжете. И логично изплува въпросът: “Ако ние сме свикнали с тази каша, трябва ли да се цупим, ако чужденците с вкус отказват да я лапат?“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт