Диви свине унищожиха скривалище за кокаин в Италия, изяли част от дрогата Полицията разбрала, подслушвайки оплакващите се трафиканти

Общината в Сливен обучи 60 озеленители и 15 офис-секретари

Изготвят Национална карта на социалните услуги Според капацитетите, които се посочват в нея и по съответните целеви групи, ще зависи и какво финансиране ще получи всяка община

Зам.-министър Нанков: Ще има оставки за водната криза в Перник

Продадоха за 3,7 млн. евро сградата на посолството на Югославия в Бон

Тото от „Скандау“: Обичам сина си, но жена ми е на първо място

Земеделец връща 10 000 евро след укрити 6 животни

„Труд“ уличи Радан Кънев в лъжа за магистрала „Струма“

Почина знаков лидер на СДС – Бургас Венцислав Чамурджиев издъхнал в дома си в село Маринка

От ревност мъж плати 2 500 евро да взривят къщата на бившата му жена Полицията е задържала поръчителя и извършителя

Български орден беще продаден за 20 000 евро в Германия

Иззеха над 200 стоки, имитиращи известни марки от магазини в Пазарджик

Бизнесмени връщат 80 млн. лв. от незаконни заменки

Отстраниха временно шефовете на трите болници до приключване на проверката за починалото дете

Съдят син, бил и тормозил родителите си

Сотир Цацаров обяви: Край на кортежите пред нощни заведения (обзор)

Кортежите, които демонстрират наглост и беззаконие пред нощни заведения, по магистрали и по улици на страната, да бъдат ликвидирани от МВР. Това нареди вчера главният прокурор Сотир Цацаров след спешна среща с главния секретар на вътрешното министерство Георги Костов и представители на столичната полиция. Поводът – четири мутри пребиха с палки шофьор и раниха съпругата му, афектирани от клаксон на Околовръстния път в София в сряда. Оказа се, че това са мъже с криминални регистрации, които са пазили незаконно близкия до Златко Баретата и подсъдим по две дела за наркотрафик Ивайло Борисов-Ториното.

“Нашата реакция е винаги след пожара”, каза самокритично Цацаров и обяви, че вече ще има “нулева толерантност” срещу престъпността. Той припомни, че след инцидента в Лясковец, при който загина барета, Върховната административна прокуратура (ВАП) установила, че у нас има 221 хил. души, притежаващи законно оръжие. “Тогава бяха констатирани множество слабости и пълна липса на изискуемия по закон електронен регистър на разрешителните за оръжия, който трябва да създаде МВР. До настоящия момент такъв регистър не съществува”, възмути се обвинителят. Главсекът на МВР Георги Костов се оправда, че това е “въпрос на пари”.

Да се направи проверка на всички огнестрелни оръжия, които притежават охранителните фирми, настоя още Цацаров.

“МВР трябва да мобилизира своя ресурс и да осъществи масови проверки на всички лица, които фактически ползват охрана извън закона за частната охранителна дейност”, нареди още Цацаров. Той подчерта и необходимостта от промени в нормативни актове, с които да стане задължителна регистрацията на автомобили, които се ползват за охрана, така както е със служебното оръжие.

По думите му в страната има 117 договора за лична охрана между физически лица и частни охранителни фирми. Най-много хора били пазени във Варна – 50, а в София – 27 души.

“В най-кратък срок МВР ще предприеме законодателна инициатива за въвеждане на строг режим на автомобилите, с които се осъществява лична охрана и ескортиращите ги такива”, увери Георги Костов.
Той похвали колегите си, че за 9 часа оковали с белезници мутрите от Околовръстното шосе. “Проблем е арогантното държание на пътя, а не е професионализмът на СДВР”, констатира Костов и обяви, че до часове стартира спецоперация срещу нелегалната лична охрана, която тревожи гражданите.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.