Народът срещу "зелените"

Жители и представители на граждански сдружения от Банско, подкрепени от техни колеги от Самоков и Сапарева баня, връчиха на премиера Бойко Борисов писмо с искане за спиране на обществените поръчки, обслужващи зелените олигархични кръгове. В писмото конкретно са посочени кои зелени неправителствени организации и лица са ги спечелили. От него става ясно какво огромно разхищение на европейски и национални средства е извършвано през последните години под фалшивия претекст за опазване на природата.

„Зелени Балкани”-Стара Загора например са получили 1 100 000 лева за отглеждане на планински кеклик, 650 000 лева да хранят черни лешояди, 3 млн. лева за броене на соколи и 3 млн. лева за броене на големи европейски лешояди. Сред проектите на Българското дружество за защита на птиците са такива за 4 милиона лева за броене на ястреби и орли, 4 млн. лева за опазване на пеликани около Бургас (те измряха) и 5,5 милиона лева да напишат план как да се опази червеногушата гъска (поискали са в този план още 50 милиона лева, за да я опазят). Сред другите „интересни” проекти са за 2 милиона лева, за да може СДП „Балкани” да гледат дива коза, да заплождат пеперудата Червен аполон и да търсят спокойни храсти за дива мечка. Същата организация е получила 1 000 000 лева за мътене на яйца от костенурка в Алдомировското блато.

„Не можем да обясним на децата си, че един лешояд е сто пъти по-ценен от тях.

Свършете си работата, господин премиер, за да останат хора в българия! Както виждате, за лалугерите има кой да се погрижи”, завършва писмото до Бойко Борисов, подписано от сдружение „За да останат хора в България”-Банско.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини