Пак подлепят новия площад на Русе

Новият площад на Русе пак се разхлопа предпролетно. От влагата и плъзналата вода през фугите плочките от китайски гранит се разлепят всяка година. Настилката се деформира периодично, включително пред сградата на общината и областната управа.

Мащабната реконструкция на централната градина в крайдунавския град приключи преди четири години и половина с гаранция за качество и изпълнителят "Консорциум Русе" трябва да отстранява дефектите до тази есен. Строителството завърши предсрочно, но общината вече ще си плаща за нови ремонти.

Рехабилитацията струваше 10,147 млн.лв., от които по ОП "Регионално развитие" бяха предоставени 9,293 млн.лв. Останалата част се съфинансираше от местния бюджет. Управляващият орган към МРРБ санкционира общината с 543 569 лв. заради "дискриминационни условия" в обществената поръчка за доставката на оборудване от определена търговска марка за "сухия" фонтан пред сградата на операта.

Глобата не попречи 7 общински чиновници от екипа по проекта да си начислят 78 000 лв. хонорари. Сумата беше заложена в предвидените до 2% непреки разходи по договора.

Снимка авторът

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони