Две могили се побратими с Адунаци Копъчени

Община Две могили се побратими с румънската Адунаци Копъчени, съобщиха от областната управа в Русе. Подписаният протокол за сътрудничество между кметовете на двете общини Божидар Борисов и Йон Таке предвижда да се създадат смесени екипи за трансгранични проекти, с които да се кандидаттва по Програма INTERREG V-A Румъния - България 2014-2020 г. Целта е да се изгради интегриран регион на заетост, който да осигурява мобилност на работна сила.

Адунаци Копъчени е сред най-развитите общини в Гюргевски окръг. Тя отстои на 22 км от Букурещ, на 40 км от Гюргево и на 50 км от Русе. Общината е сред първите 6 населени места в Гюргевски окръг с най-нисък процент на безработица /1,4%/ в Румъния. Най-развитите й сектори в икономиката са земеделие, зеленчукопроизводство и цветарство.

На нейна територия с над 1 млн.евро е изграден един от най-елитните клубове за конна езда в Румъния "Regatul Cailor". През следващите три години в Адунаци Копачени се планира строителство на международно летище, няколко фабрики, стадион и хотели.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони