Борисов: Да си тираджия беше мечта

Много хора отказват работа. Има глад за шофьори на тирове, на автобуси. А в социализма ни беше мечта да станем тираджии – валута, купони за Кореком, пътуване в чужина.Сега им предлагат заплати по 2000-3000 лева, а няма желаещи. Не им се работи”, това каза в разговор с младежите на ГЕРБ в Сандански премиерът Бойко Борисов.

Други пък търсят заетост там, където се изисква много висока квалификация. Иска им се да се трудят в банки, да получават по-високи възнаграждения.

„Докога държавата ще поддържа платена безработица? Министър Калфин е много добър професионалист, прави много в социалната сфера. Бил ми е опонент, но не мога да не призная качествата му. Факт е, че на много хора не им се работи. А е добре да започнат, ако са кадърни и добри, то и заплатите им ще се увеличат. И аз съм бил частник, давал съм бонуси за празници, после съм вдигал заплати, защото фирмата печели от кадърния човек и работник. Но няма как ние да караме частния бизнес да назначава. В държавния сектор пък тенденцията е към съкращаване, защото се харчат пари на данъкоплатците”, каза още премиерът Борисов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини