В Якоруда протестираха срещу продавача на ракията-убиец, искат бърз и справедлив процес

Стотици жители на Якоруда се събраха на протест срещу мудното разследване на случая с отровната ракия, които отне живота на петима млади мъже, а други осем се лекуваха в благоевградската болница и бяха на косъм от смъртта.

Митингът се състоя в събота сутринта на площада в градчето. Той бе организиран от близките на починалите и пострадалите от ракията-убиец на бизнесмена Тайфи Мекльов.

Хората издигнаха плакати, с които призоваха институциите по-бързо да приключат разследването на случая и настояха за строго наказание на виновника, продавал на младите мъже метиловия алкохол.

Близките на пострадалите и почернените роднини на загиналите мъи признаха, че се страхуват да не бъдат потулени доказателства по случая. Според тях има затишие в работата на полицията и прокуратурата и това е нещото, което притеснява всички жители на Якоруда.

За разпространението на отровния алкохол бе арестуван местният бизнесмен Тайфи Мекльов, на когото е повдигнато обвинение. В момента той е в ареста, след като Софийски апелативен съд постанови на 12 януари най-тежката мярка за неотклонение за обвиняемия – „Задържане под стража”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини