На 25 юни 2018 да почерпят

Като на кино дойде Megane RS Най-бързият модел на Renault завива с четирите колела

Трансферът на Недялков – буря в чаша вода

Да твориш цветя от вафлена хартия Майсторката Петя Шмарова провежда обучения във Великобритания, Белгия, Сингапур

По-смъртоносно от болестите и войните

Принц Уилям пристигна в Йордания

Бесарабски младежи възраждат историята с народни носии Вадят грижливо пазените дрехи от сандъците на бабите

7 задържани след сблъсъците в Ботевград

Иван Лечев пред “Труд”: Смених алкохола с домашна ракия Не ми се иска синът ми да стане музикант

Райън Гослинг играе Нийл Армстронг Режисьор е Деймиън Шазел

Изобилие от събития съпътства най-очаквания музикален фестивал – “Francofolies.Blagoevgrad”

Япония и Сенегал не се биха в трилър с 4 гола

Бежански лагери извън ЕС иска Борисов България е против позицията на Европа за връщане на преселници в държавите на първа регистрация

Премиерът Борисов: България получи поздравления за активната работа по въпроса с миграцията

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в понеделник, 25 юни 2018

Електронното таксуване в градския транспорт на Пловдив с тримесечен гратисен период

Новата система за електронно таксуване в градския транспорт в Пловдив ще стартира на 1 април, но ще бъде с тримесечен гратисен период, през който плавно ще се преминава от кондукторно към безкондукторно обслужване в автобусите. Това съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев след втората си среща с частните превозвачи.

“Тъй като има рискове при въвеждането на новата електронна система в 258 автобуса със заредени валидатори и с машини по спирките, обсъждаме вариант за тримесечен гратисен период, в който освен електронното таксуване в автобусите да продължава да има кондуктори, така че и за хората промяната да става плавно”, уточни кметът Тотев.

Той не отрече, че процесът крие рискови, свързани с изправност на устройствата и с информираността на жителите и гостите на града около детайлите по таксуването с билети и с магнитните устройства. За да бъде избегнат хаоса, от 1 април до 30 юни двете системи ще функционират успоредно – през тези 3 месеца ще бъдат издавани карти чрез автоматите за презареждане и чрез гишетата, които вече ще бъдат общински, а едновременно с това кондукторите в рейсовете ще продължат да продават билети. Поетапно в рамките на 3 месеца до 1 юли кондукторите ще се преназначат като контрольори.

Първите магнитни карти, които ще бъдат издадени на гражданите с идентификационен номер и снимка, ще бъдат безплатни. “Новите карти ще може да се зареждат от всички автомати в Пловдив и няма да има вече такива големи опашки, както до сега. Искаме да намерим най-добрия вариант, който да бъде удобен за гражданите. Ако картата бъде изгубена, притежателят й трябва да плати за новата, като стойността й ще бъде определена с решение на Общинския съвет на първата сесия през месец март”, уточни кметът Иван Тотев. Тогава ще се обсъди и методиката за изплащане на средствата на превозвачите, с които диалогът в момента е много добър.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.