Зам.-министър Нанков: Ще има оставки за водната криза в Перник

Продадоха за 3,7 млн. евро сградата на посолството на Югославия в Бон

Тото от „Скандау“: Обичам сина си, но жена ми е на първо място

Земеделец връща 10 000 евро след укрити 6 животни

„Труд“ уличи Радан Кънев в лъжа за магистрала „Струма“

Почина знаков лидер на СДС – Бургас Венцислав Чамурджиев издъхнал в дома си в село Маринка

От ревност мъж плати 2 500 евро да взривят къщата на бившата му жена Полицията е задържала поръчителя и извършителя

Български орден беще продаден за 20 000 евро в Германия

Иззеха над 200 стоки, имитиращи известни марки от магазини в Пазарджик

Бизнесмени връщат 80 млн. лв. от незаконни заменки

Отстраниха временно шефовете на трите болници до приключване на проверката за починалото дете

Съдят син, бил и тормозил родителите си

56-годишна жена е загинала при катастрофата на бул. „Европа“

Рохани: Иран е победоносен и единен след протестите

Вижте писмото, с което ВиК е уведомило Община Перник за водната криза

Електронното таксуване в градския транспорт на Пловдив с тримесечен гратисен период

Новата система за електронно таксуване в градския транспорт в Пловдив ще стартира на 1 април, но ще бъде с тримесечен гратисен период, през който плавно ще се преминава от кондукторно към безкондукторно обслужване в автобусите. Това съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев след втората си среща с частните превозвачи.

„Тъй като има рискове при въвеждането на новата електронна система в 258 автобуса със заредени валидатори и с машини по спирките, обсъждаме вариант за тримесечен гратисен период, в който освен електронното таксуване в автобусите да продължава да има кондуктори, така че и за хората промяната да става плавно“, уточни кметът Тотев.

Той не отрече, че процесът крие рискови, свързани с изправност на устройствата и с информираността на жителите и гостите на града около детайлите по таксуването с билети и с магнитните устройства. За да бъде избегнат хаоса, от 1 април до 30 юни двете системи ще функционират успоредно – през тези 3 месеца ще бъдат издавани карти чрез автоматите за презареждане и чрез гишетата, които вече ще бъдат общински, а едновременно с това кондукторите в рейсовете ще продължат да продават билети. Поетапно в рамките на 3 месеца до 1 юли кондукторите ще се преназначат като контрольори.

Първите магнитни карти, които ще бъдат издадени на гражданите с идентификационен номер и снимка, ще бъдат безплатни. „Новите карти ще може да се зареждат от всички автомати в Пловдив и няма да има вече такива големи опашки, както до сега. Искаме да намерим най-добрия вариант, който да бъде удобен за гражданите. Ако картата бъде изгубена, притежателят й трябва да плати за новата, като стойността й ще бъде определена с решение на Общинския съвет на първата сесия през месец март“, уточни кметът Иван Тотев. Тогава ще се обсъди и методиката за изплащане на средствата на превозвачите, с които диалогът в момента е много добър.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.