Чужденци разбиха сладкарница в София и откраднаха десерти Нарушителите сами признават вината си

Русенци на протест за чист въздух

Русия е готова да помогне за решаване на конфликта в Африн

Ученик помогна за залавянето на крадец, опитал да разбие къща

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 20 февруари 2018

Почетоха Левски в Сливен и областта

Виктор Орбан към Бойко Борисов за Западните Балкани: Заби брадва в голямо дърво (обзор)

Санират, ако намерят още пари Довършват само сградите, където ремонтите са започнали

“Елпром Троян“ с технологичен скок в бъдещето

Поклонението пред паметта на Васил Левски в София през обектива на “Труд”

Чадърите в Бургас само от бяло до охра

Чуждите инвестиции в имоти паднаха с 83% Пред декември намалява върнатото финансиране на компаниите майки

Отпадат строителни такси ОП внесоха промени в Закона за устройство на териториите

Румен Радев: Днес сме република. Но чиста ли? Свята ли?

Боянският клуб иска президентска република 22-ма професори създали клуба

Електронното таксуване в градския транспорт на Пловдив с тримесечен гратисен период

Новата система за електронно таксуване в градския транспорт в Пловдив ще стартира на 1 април, но ще бъде с тримесечен гратисен период, през който плавно ще се преминава от кондукторно към безкондукторно обслужване в автобусите. Това съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев след втората си среща с частните превозвачи.

“Тъй като има рискове при въвеждането на новата електронна система в 258 автобуса със заредени валидатори и с машини по спирките, обсъждаме вариант за тримесечен гратисен период, в който освен електронното таксуване в автобусите да продължава да има кондуктори, така че и за хората промяната да става плавно”, уточни кметът Тотев.

Той не отрече, че процесът крие рискови, свързани с изправност на устройствата и с информираността на жителите и гостите на града около детайлите по таксуването с билети и с магнитните устройства. За да бъде избегнат хаоса, от 1 април до 30 юни двете системи ще функционират успоредно – през тези 3 месеца ще бъдат издавани карти чрез автоматите за презареждане и чрез гишетата, които вече ще бъдат общински, а едновременно с това кондукторите в рейсовете ще продължат да продават билети. Поетапно в рамките на 3 месеца до 1 юли кондукторите ще се преназначат като контрольори.

Първите магнитни карти, които ще бъдат издадени на гражданите с идентификационен номер и снимка, ще бъдат безплатни. “Новите карти ще може да се зареждат от всички автомати в Пловдив и няма да има вече такива големи опашки, както до сега. Искаме да намерим най-добрия вариант, който да бъде удобен за гражданите. Ако картата бъде изгубена, притежателят й трябва да плати за новата, като стойността й ще бъде определена с решение на Общинския съвет на първата сесия през месец март”, уточни кметът Иван Тотев. Тогава ще се обсъди и методиката за изплащане на средствата на превозвачите, с които диалогът в момента е много добър.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.