Кметът на Созопол: Да се обединим в суперобщина с Царево, Приморско и Малко Търново

Кметът на Созопол Панайот Рейзи взриви духовете вчера с революционнна идея. Той заяви, че в една община могат да се обединят Созопол, Царево, Приморско и Малко Търново. Градоначалникът разказа за предложението си в паузата на сесията на местния общински съвет, която се проведе в петък. Той заяви, че създавайки една суперобщина, населението и ще наброява близо 30 000 души. В момента посочените градове имат малобройно население и не могат да кандидатстват за големи проекти.

"Моята идея е в посока, че правителството трябва да помисли за едно ново преразпределение на общините. Има много малки общини, които са буквално на "фотосинтеза", субсидиите също не трябва да се дават на копи- пейс. Ако се направи да речем една подобна община, ще може да се мисли и за икономии на средства за заплати на администрация, за големи проекти и изобщо във всички други посоки", каза пред Труд Рейзи.

Колегите му от останалите три града не бяха запознати с идеята. Кметът на Царево Георги Лапчев каза, че в момента има сериозна работа, а на Приморско Димитър Германов обясни, че това не е на дневен ред и си е идея на Рейзи. Градоначалникът на Малко Търново Илиян Янчев коментира с чувство за хумор: "Приемам го като шега, добре че е спрял до Малко Търново, а не е продължил примерно до Къркларели".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони