Чака ни облачна неделя, почти без дъжд

През нощта облачността над страната ще е значителна, предимно ниска. В низините и равнините ще има условия за образуване на мъгла. Предимно ясно ще е над югозападните райони. Вятърът ще е съвсем слаб от изток. Минималните температури ще са между 2° и 7°. Това съобщиха от НИМХ към БАН, цитирани от Фокус.

Утре над по-голямата част от страната ще се задържи предимно облачно, на места в низините и равнините преди обяд – мъгливо. Почти без валежи. Вятърът ще се ориентира от югоизток, ще е слаб до умерен. Максималните температури ще са предимно между 12° и 17°, по-ниски ще са по морския бряг.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. В сутрешните часове на места ще има мъгла. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималната температура на въздуха ще е между 8° и 12°. Температурата на морската вода е около 8°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините до обяд ще има и слънчеви часове. След пладне от запад високата облачност ще се увеличи. Ще духа умерен южен вятър и с него температурите ще се повишат. Максималната на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 2°.

През нощта срещу понеделник на отделни места ще превали съвсем слаб дъжд. В понеделник по-значителни разкъсвания и намаления на облачността ще има в часовете около и след обяд. Ще духа слаб, в Източна България умерен вятър от юг-югоизток. Привечер облачността отново ще се увеличи и на места в Западна България ще превали слаб дъжд. Минималните температури ще са между 3° и 8°, а максималните между 15° и 20°. Във вторник ще бъде предимно облачно, от запад на изток на места ще превали дъжд. Ще бъде сравнително топло, но по-късно през деня от северозапад ще прониква студен въздух и ще започне понижение на температурите. В сряда облачността ще се задържи значителна, с прекъсвания ще продължи да превалява дъжд, предимно слаб, на повече места в Южна България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето