Осъдиха мъж и жена за купуване на гласове Давали по 30 лв. за преференциален вот

Сръбски камион се подпалил в движение, шофьорът пострадал при опит да го ремонтира

Вицепрезидентът Йотова: ЕС се нуждае от радикални промени, за да върне доверието на гражданите

Варненският медицински университет ще упражнява правата на собственик на капитала на МБАЛ „Св. Марина“

Карнобатското село Сърнево си отдъхна засега за нивото на река Русокастренска, в Камено следят с тревога прогнозата

Психар затри съседка и се самоуби с ток Преди да нахлуе при баба Минка, Цветан буйствал гол на балкона

Крадлива рода мята камъни по полицаи Гюлините уличени в бракониерство

Момче прибра 35 000 от мераклии за женитба

Стартира програмата за летни студентски стажове в държавната администрация

Откраднаха 4 500 лв. от възрастен пчелар, докато продава мед

Ученият, събирал данни за потребители във Фейсбук, заяви, че е “изкупителна жертва”

Румен Радев взе участие в церемонията по запалването на вечния огън в памет на жертвите на Холокоста Горд съм, че в тъмните времена на Европа българите успяха да спасят своите евреи, заяви държавният глава

“Ислямска държава” пое отговорност за атентата в Кабул

Премиерът Бойко Борисов ще участва в заседанията на Европейския съвет

Такси се обърна по таван в центъра на Търново

Недоверието в правосъдието спира растежа

Българската икономика постепенно излиза от кризата, но ниското доверие в съдебната система и нестабилната нормативна уредба възпрепятстват частните инвестиции. Това се казва в доклад на Европейската комисия, който оценява напредъка на България в изпълнението на препоръките на Съвета на ЕС от 2015 г.

Корупцията продължава да буди значително безпокойство, а отговорът на националните органи продължава да бъде възпрепятстван от слаби и фрагментирани институции, констатира Брюксел.

Еврочиновниците отбелязват, че функционирането на финансовия сектор у нас се стабилизира, но рисковете продължават да съществуват. Въпреки увеличението на работните места високата дълготрайна безработица, ниската заетост и големите несъответствия между търсените и предлаганите умения показват, че продължават да съществуват значителни предизвикателства пред политиките за пазара на труда и образованието. Освен това демографските проблеми като емиграцията и намаляващото население в трудоспособна възраст представляват риск за дългосрочния потенциал за растеж на икономиката. Според Еврокомисията решаването на тези проблеми ще подкрепи показания от България потенциал за растеж.

Бавното изпълнение на реформите в областта на публичната администрация и електронното управление не позволява значителни подобрения в бизнес средата, се посочва в доклада. Друг проблем са оставащите слабости при обществените поръчки, които ограничават използването на европейските структурни и инвестиционни фондове. Забавянето на реформите в енергетиката, публичната администрация и електронното управление също спира растежа, се посочва в доклада на ЕК.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.