На 22 август 2018 да почерпят

Кралев пожела пълна зала на гимнастичките

Български лекари спасиха мъж с имплантиране на аортна клапа през бедрото

Военен хеликоптер „Кугър” прекъсна електропровод край град Стамболийски

Втори фалит на застраховател очаква опозицията Спецслужбите съобщили на премиера Бойко Борисов, че има сериозен проблем в сектора

Кремъл отрича твърденията на „Майкрософт“ за руски предизборни кибератаки в САЩ

91 000 учители излизат на протест Искат да запазят авторитета на професията

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 22 август 2018

Доминик Рааб: През октомври ще бъде възможно сключване на договор с ЕС за Брекзит

До $150 000 награда за заловен престъпник дава Москва

По-ниски данъци за празни жилища Предлагат стимули за собствениците да ги дават под наем

Разширяват пакета на НЗОК Новите дейности ще се гарантират от НРД за 2019 г.

Владимир Савов поема временно поста на Ралица Агайн в КФН

Планирайте море до 12 септември Есенен полъх от следващата седмица, температурите падат с 10 градуса

Financial Times с нов проект в България

Недоверието в правосъдието спира растежа

Българската икономика постепенно излиза от кризата, но ниското доверие в съдебната система и нестабилната нормативна уредба възпрепятстват частните инвестиции. Това се казва в доклад на Европейската комисия, който оценява напредъка на България в изпълнението на препоръките на Съвета на ЕС от 2015 г.

Корупцията продължава да буди значително безпокойство, а отговорът на националните органи продължава да бъде възпрепятстван от слаби и фрагментирани институции, констатира Брюксел.

Еврочиновниците отбелязват, че функционирането на финансовия сектор у нас се стабилизира, но рисковете продължават да съществуват. Въпреки увеличението на работните места високата дълготрайна безработица, ниската заетост и големите несъответствия между търсените и предлаганите умения показват, че продължават да съществуват значителни предизвикателства пред политиките за пазара на труда и образованието. Освен това демографските проблеми като емиграцията и намаляващото население в трудоспособна възраст представляват риск за дългосрочния потенциал за растеж на икономиката. Според Еврокомисията решаването на тези проблеми ще подкрепи показания от България потенциал за растеж.

Бавното изпълнение на реформите в областта на публичната администрация и електронното управление не позволява значителни подобрения в бизнес средата, се посочва в доклада. Друг проблем са оставащите слабости при обществените поръчки, които ограничават използването на европейските структурни и инвестиционни фондове. Забавянето на реформите в енергетиката, публичната администрация и електронното управление също спира растежа, се посочва в доклада на ЕК.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.