Черната Златка само по бельо (СНИМКИ)

Допълнителен кораб закрепва фериботната връзка с Атон

Започна пълненото с природен газ на тръбопровода „Турски поток“

Туристи откриха опожарен автомобил

Проф. Венелин Терзиев описа в книга проекциите на устойчивото развитие в практическия живот Нетрадиционното представяне на сериозната творба бе в Залата на жирафите в Музея на хумора и сатирата в Габрово

Стефан Данаилов е излязъл от кома и е контактен

Тъща потроши колата на зет си, той си го върна Три автомобила с натрошени стъкла в Завет при семейна война

Нашествие на мушици в Разград и околностите Изяснява се видът и начините за борба с тях

Видин се включва в най-мащабната кампания срещу трафика на хора

Ново огнище на африканска чума по свинете в община Смядово

Николета Лозанова захвърли дрехите и задръжките (СНИМКА)

Карлес Пучдемон се предаде на белгийските власти

Задържаха 4-ма наркодилъри в прохода „Петрохан”

Варна домакинства за втори път състезание по медиация за ученици

Недоверието в правосъдието спира растежа

Българската икономика постепенно излиза от кризата, но ниското доверие в съдебната система и нестабилната нормативна уредба възпрепятстват частните инвестиции. Това се казва в доклад на Европейската комисия, който оценява напредъка на България в изпълнението на препоръките на Съвета на ЕС от 2015 г.

Корупцията продължава да буди значително безпокойство, а отговорът на националните органи продължава да бъде възпрепятстван от слаби и фрагментирани институции, констатира Брюксел.

Еврочиновниците отбелязват, че функционирането на финансовия сектор у нас се стабилизира, но рисковете продължават да съществуват. Въпреки увеличението на работните места високата дълготрайна безработица, ниската заетост и големите несъответствия между търсените и предлаганите умения показват, че продължават да съществуват значителни предизвикателства пред политиките за пазара на труда и образованието. Освен това демографските проблеми като емиграцията и намаляващото население в трудоспособна възраст представляват риск за дългосрочния потенциал за растеж на икономиката. Според Еврокомисията решаването на тези проблеми ще подкрепи показания от България потенциал за растеж.

Бавното изпълнение на реформите в областта на публичната администрация и електронното управление не позволява значителни подобрения в бизнес средата, се посочва в доклада. Друг проблем са оставащите слабости при обществените поръчки, които ограничават използването на европейските структурни и инвестиционни фондове. Забавянето на реформите в енергетиката, публичната администрация и електронното управление също спира растежа, се посочва в доклада на ЕК.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.