Лютви Местан: Кое е вярното за мен? Пионка ли съм, или кукловод?

Мотивът с който, подмениха истинските причини за отстраняването ми, е че съм бил авторитарен председател. Но кое е вярно? Че съм пионка, или кукловод?, заяви пред бТВ председателят на новоучредената партия ДОСТ Лютви Местан.

"Всички ние, 26 години виждахме амбивълентната същност на ДПС. Тя е либерален етикет, зад който се крие тоталитарна система на управление и се случва това, което каже единственият лидер на тази формация. Той има претенцията да е неин собственик. Краят на Южен поток, декларацията за украинската криза, оттеглянето на подкрепата за кабинета на Пламен Орешарски - тогава колегите бяха впечатлени, особено от декларацията. И на 17 декември един човек ми казва - "декларацията е гаф" и изведнъж всички в ДПС са съгласни с това. Тезата на г-н Доган е, че НАТО е нямало позиция, а аз съм имал. Това е дебела лъжа - Алианса имаше позиция", каза независимият депутат.

Според Местан ДПС има двулична същност и единството е превърнато във фетиш и самоцел.

"Разговорът за ДПС е ретроразговор. Нека да го прекратим", препоръча Лютви Местан. Той допълни, че движението е формация, ръководена от бизнесинтереси и затова публичният образ на ДПС е здраво скрепен с олигархията.

"Разговорът за олигарсите не е възможен без да с засегне темата за българските премиери. Олигарсите са продукт на управлението", каза още Местан. Според него спирането на обществени поръчки по заповед на Бойко Борисов е защото премиерът е разбрал, че задкулисните връзки не могат да останат скрити.

"В ДОСТ сме готови да говорим кои са олигарсите. но с участието на премиерите. Бих попитал г-н Борисов "Вие кои олигарски създадохте", каза още Местан.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини