Простреляният ученик остава в реанимацията на „Пирогов”. Стрелецът пред съда: Съжалявам

"Съжалявам и се извинявам", заяви в съда 15-годишното момче, което в петък простреля с боен пистолет година по-малък съперник при спор за момиче.

Родителите на невръстния стрелец също се извиниха. Прокуратурата поиска най-тежката мярка - задържани под стража. Предстои магистратите да вземат решение.

В същото време от реанимацията на столичния Институт за спешна помощ „Пирогов” обявиха, че раненото 14-годишно момче остава при тях.

„Няма промяна в състоянието на детето от 26 СОУ – то е спокойно и е стабилно. Ще остане при нас колкото е необходимо", съобщават от болницата, цитирани от агенция „Фокус”.

Оттам припомнят, че в петък лекарите направиха подробни прегледи и високоспециализирани изследвания.

„След това пациентът беше опериран лично от началниците на отделенията по детска гръдна хирургия и детска коремна хирургия доц. д-р Христо Шивачев и д-р Стефан Стоилов. По време на интервенцията лекарите влязоха в ранивия канал и направиха ревизия на раната, за да проверят дали има поражения и засегнати органи. Операцията премина успешно. По време на нея стана ясно, че няма засегнати жизненоважни органи”, обясняват от „Пирогов”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини