Изловиха пияни младежи с лъскави коли

Четирима пияни шофьори, половината и без книжки, но зад волана на лъскави коли, задържаха за часове в полицията в Разград при акцията по респектиране на нарушителите, която тече в страната.

Сред закопчаните в хода на операцията е и 25-годишна жена, която била спряна в 6,25ч в неделя. Тя шофирали "Ауди Q3" с 1,97 промила алкохол.

Неправоспособният И.А. (28 год.) от град Дулово пък бил с 1,87 зад волана на "Ауди А4". Той бил спрян до казино в Исперих към полунощ срещу неделя. По същото време в Разград бил засечен и неправоспособният Г.А. (30г.), който карал "Сузуки Витара" с 2,13 промила. Към 6,30ч в неделя полицаите попаднали на още един прекалил с нощните запивки. С.С. (23г.) карал "Волво ХС60" с 1,55 промила. Срещу четиримата младежи са започнати незабавни производства.

Други двама пияни разградчани предизвикаха катастрофи. В събота вечерта 44-годишен мъж от Кубрат блъснал колата си "Ситроен Пикасо" в скат между селата Савин и Севар. Автомобилът се преобърнал, а шофьорът получил луксация на левия крак. Пробата за алкохол отчела 2,78 промила. Негов съгражданин пък нацелил контейнери за смет към 2ч в неделя. 24-годишният младеж карал "Фолксваген голф" с 1,39 промила алкохол.

Общо 205 лица са проверени през второто денонощие на специализираната полицейска операция в Разградско. Инспектирани са 5 питейни заведения и 126 моторни превозни средства. Съставени са 10 акта и 35 фиша. Образувани са и 7 бързи и незабавни производства за употреба на алкохол. Масираните проверки ще продължат и през следващите дни, предупреждават от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право