Оставиха в ареста 16-годишния, който простреля ученик

16-годишният Ивайло, който простреля 14-годишен ученик, остава в ареста. Това реши Софийски градски съд, който днес гледа мярката му за неотклонение.
Тинейджърът заяви, че съжалява и се извинява за постъпката си. Той отказа друг коментар пред журналисти Родителите му също се извиниха и казаха, че не могат да си обяснят защо е постъпил така, предаде bTV.

Според обвинението обаче проявата на момчето се отличава с изключителна степен на обществена опасност, а деянието е било предварително планирано и подготвяно от извършителя.
До ескалация на напрежението между двамата тинейджъри се стигнало след заплахи във Фейсбук заради момиче, в което и двамата са влюбени.

В съдебната зала стана ясно, че младежът е отишъл на стадиона при 26 СОУ с ясното намерение да се саморазправи с по-малкото момче. Извадил оръжието, но първоначално не успял да произведе изстрел. След като все пак пистолетът гръмнал и 14-годишният паднал в безпомощно състояние, нападателят опитал да го простреля още един път, но не улучил.
Беше задържан и вуйчо на стрелеца, тъй като пистолетът, с който е стреляно, е негов.

Простреляното 14-годишното момче е без опасност за живота, но е настанено за лечение в "Пирогов". От болничното заведение в ранния следобед информираха, че в състоянието на момчето няма промяна. Младежът е спокоен, в стабилно състояние, без непосредствена опасност за живота към момента. Ще остане в университетската спешна болница колкото е необходимо, поясняват от „Пирогов”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право