Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 17.10.2019

На 17 октомври 2019 да почерпят

Възрастен мъж се самоуби с преработен пистолет в Бургас

Фермери блокираха магистралите в Нидерландия

Сирийски правителствени войски са влезли в северния град Кобане край турската граница

Британската телевизия пуска канал без новини за Брекзит

Турция готова на санкции от САЩ Кремъл иска да е посредник между Дамаск и кюрдите

Тръмп: Конфликтът в Сирия е между Анкара и Дамаск и те трябва да си го решат

Голям пожар изпепели склад за кабели в Плевен

Голи тела обитават „Къщата на София”

Лозан Панов потъпква законите, професионалния дълг и чест

Съветът за сигурност на ООН: Има риск от „разпръскването“ на пленени дейци на „Ислямска държава“ в Сирия

„Черна роза“ вече и на българския екран

Започва изграждането на скейтпарк в Стара Загора

Всеки пети българин мизерства

Напусна охранителят на единственото училище в Треклянско

Охранителят портиер на единственото училище „Св.Климент Охридски“ в най-малката община в България – Трекляно, напуснал, съобщиха от администрацията.

Младият мъж взимал 340 лева заплата, което не го задоволявало, и се хванал секач в дърводобивна фирма в района. Мястото му е обявено за свободно в сайта на регионалния инспекторат по образованието в Кюстендил.

Лошото е, че в инспектората са обявили за незаети и две преподавателски места – по български език и литература и история и по руски език и география, дисциплините се съчетават, защото в школото учат в смеени паралелки то първи до осми клас – около 40 деца. Издръжката на един ученик струва около 1800 лева годишно, казаха финансисти.

Текучеството сред учителите се обяснява с ежедневно пътуване от Кюстендил до Трекляно, 50 километра в едната посока, коментират от гилдията. Единственият автобус, пътуващ от областния град до общинския център,тръгва в 6.30 часа сутрин и с него се придвижват учителите и директорът, както и лекарят, пощаджийката и др. Пътуват сутрин и вечер от Кюстендил и кметът на общината Радко Петрунов /БСП/ и повечето от общинските служители, но те се комбинират и се придвижват с частна кола, като делят разходите.

„Повечето са роми, не знаят и българската азбука, кирилицата, пишат на латиница, която знаят от интернет, при това – не добре. Писах им на дъската нашите букви, защото не ги знаят“, оплака се доскорошният преподавател по български език и литература в треклянското училище Иво Ташков /55 г./, напуснал поради заболяване.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.